Karabük

Fotoğrafçılar Safranbolu'yu dünyaya tanıtacak

13:58 30 Temmuz 2018
Fotoğrafçılar Safranbolu'yu dünyaya tanıtacak

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla bu yıl 19'uncusu düzenlenecek "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında ilçeye gelen fotoğrafçılar Safranbolu'yu dünyaya tanıtacak.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl 6-8 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Festivalin alt temasının "Mahalle Kültürü" olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Geçtiğimiz yıl tamamlanan festivalin ardından çalışmalarımıza başlamıştık. Festival komitesi tarafından çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. Festivalimizin uluslararası bir festival olması dolayısıyla herkesi bu işin içine katmak. Amacımız geniş bir katılım sağlamak." diye konuştu.

Safranbolu'nun binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bir kültür hazinesi olduğunu aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Biz içinde yaşadığımız bu eşsiz kültür hazinesinin dünyanın her yerinde bilinmesini istiyoruz. Bunun içinde festival kapsamında ulusal ve uluslararası bir çok fotoğrafçıyı ilçemize davet ettik. Arkadaşlarımız Safranbolu'da ark, çeşme, kuyu, kemer, kapı, pencere, baca, pahlı köşe, payandalar, mahalle kültürü, esnaf kültürü ve portre çekimleri yaptı. Çekilen bu fotoğraflar festival öncesinde servis edilecek. Fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımız çekmiş oldukları güzel karelerle Safranbolu'nun tanıtımına büyük katkı sunmuş olacaklar."

Ürkmezer, hem sanatsal, hem turizm, hem de yörenin tanıtımına katkı sağlamak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.