Karaman

Karaman'daki istismar iddiası

16:27 27 Mart 2016
Karaman'daki istismar iddiası

Karaman Valiliğinden, kentteki çocuk istismarıyla ilgili "Karaman Valisi'nin 5 ay önce okullarda garip şeyler oluyor diye resmen uyarıldığı ortaya çıktı" şeklinde bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı'nın "Çocuklara istismarda bulunduğu ileri sürülen M.B'nin okulu hakkında 5 ay önce savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, aynı tarihlerde Karaman İl Milli Eğitim Müdürü ile Karaman Valisi'ne de sözlü olarak müracaat ettiği" yönündeki demecine "sözcü.com" adlı internet sitesinde yer verildiği belirtildi.

Söz konusu tarihte Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun sadece sendika panosu ile ilgili olduğu vurgulanan açıklamada, şunları kaydedildi:

"Şikayet konusu, çocuk istismarı ve ifade edildiği gibi okuldaki 'karanlık' gelişmelerle ilgili değil, sendika panosunun kaldırılması ile ilgilidir. Şube Başkanı Ziya Hotamışlı’nın, basına yaptığı açıklamalar, çelişkiler içermektedir. Bir taraftan 'Biz okulda dönen dolapları biliyorduk' derken, diğer taraftan 'Böylesine iğrenç bir olaydan haberimiz olsa ortalığı ayağa kaldırırdık' denilmiştir. Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı'nın, çocuk istismarına ilişkin bir bilgi var ise, sendika panosunun asılıp asılmadığı ile ilgili olarak gösterdiği hassasiyetin çok daha fazlasını göstererek, hemen adli ve idari makamları haberdar etmesi gerekirdi. Söz konusu röportajda geçen ifadelerin aslında bir iftira ve karalama kampanyası olduğu anlaşılmaktadır."

Açıklamada, Hotamışlı'nın 11 Mart'ta bir cenaze töreninde Vali Murat Koca'nın yanına gelerek, söz konusu okulda yönetim zaafiyeti olduğu ve yöneticilerin yetersiz olduğuna ilişkin sözlü iddialarda bulunduğu, Vali Koca'nın da Hotamışlı'dan okul yöneticileri hakkında yazılı olarak şikayette bulunmasını istediği ifade edildi.

Buna karşın Sendika Şube Başkanı tarafından bu tarihe kadar Valiliğe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne herhangi bir müracaatta bulunulmadığına dikkati çekilen açıklamada, "Bu arada, okul yöneticileri hakkında, BİMER'e yapılan 14.03.2016 tarihli ve 318839 sayılı başvurunun Valiliğe intikali üzerine, Valiliğin 22.03.2016 tarih ve 3299574 sayılı onayıyla, adı geçen okul yöneticileri hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır" denildi.

Önceki basın açıklamalarında, bu iğrenç olaya karışan şahsın tutuklandığının, idari soruşturma sonrası devlet memurluğundan çıkarıldığının ve hakkında kamu davası açıldığının duyurulduğu anımsatılan açıklama, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan olaylarla ilgili olarak, mağdur çocuklar ve ailelerine yönelik psiko-sosyal destek sağlama amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yöneticileri ve meslek elemanlarından oluşan bir ekip ilimizde görevlendirilmiştir. Söz konusu ekip mağdur ailelerle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmiş, ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla ortak çalışma içerisine girmiştir. İlimize gelen heyet detaylı bir çalışma yapmıştır. Bu detaylı çalışmanın sonunda hazırlanacak raporun ilgili makamlara arz edileceği ifade edilmiştir. Valiliğimizce görevlendirilen denetim komisyonu tarafından KAİMDER isimli derneğin denetlenmesi devam etmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğünce konu incelenmek üzere vakıf müfettişi görevlendirilmiştir. Söz konusu olayla ilgili olarak basın yayın organlarında mağdur çocukların gelecekteki hayatları göz ardı edilerek sorumsuzca açıklamalar yapılmaktadır. Yaşanan olay ne kadar kötü ve çirkin ise mağdur çocuk ve ailelerini düşünmeden, empati kurmadan, konuları istismar etmek suretiyle, rant sağlamaya çalışmanın da bir o kadar kötü ve çirkin olduğunu değerlendiriyor; böyle hassas bir konuda basın ve ilgilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.