Kars

Kars'ta taziye evi açılışı

16:53 23 Ocak 2016
Kars'ta taziye evi açılışı

Kars Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) ve hayırsever vatandaşların desteğiyle yaptırılan taziye evinin açılışı yapıldı.

Paşaçayır mahallesinde hayırsever vatandaşın bağışladığı arsa üzerine yapılan taziye evinin açılışına, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Müftüsü Mehmet Genç ve mahalleliler katıldı.

Vali Özdemir, açılışta yaptığı konuşmasında, daha önce Kars merkezde 6, köylerde ise 7 adet olan taziye evi sayısının bugün 100'ü aştığını söyledi.

Özdemir, taziye evine arsa bağışı yapan mahalleli Cahit Öztürk gibi vatandaşların desteğinin son derece önemli olduğunu belirterek, ''Vatandaş desteği de son derece önemlidir. Vatandaşlarımız, hem arsasında hem de katkı olarak yüzde 10-15 civarında destek sağlıyorlar. Devlet-millet işbirliği ile bunu gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı." diye konuştu.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da çok amaçlı kullanılan taziye evlerinin Kars'ta yaygınlaşmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.