Kars

Kars'ın peynirleri özel kutuya girdi

13:19 04 Kasım 2017
Kars'ın peynirleri özel kutuya girdi

Türkiye'de kaşar peynirinin üretim merkezi olarak bilinen Kars'ta, kaşar peyniri, gravyer peyniri ile bal çeşitleri ahşap hediyelik kutularda satışa sunuldu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kaşar, bal, gravyer ve süt mamülleri satıcısı Sercan Polat Ezelhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peynir ve bal ürünlerini ahşap hediyelik kutularda satışa sunmaya başladıklarını söyledi.

Ezelhan, batı illerinde yaşayan vatandaşların hediyelik kutuya büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Karsımızın lezzetlerinin en başında gelen kaşar peynirimiz, balımız farklı paketlerde çantalarda, kutularda satışa sunuyoruz." dedi.

Kutuların iki ebattan oluştuğunu belirten Ezelhan, "Şimdi bir farklılık olsun diye ahşap atölyesinde hazırlanan kutulara bu ürünleri yerleştirerek satışa başladık. Büyük olanlar dört bölmesi var, bu bölmelere kaşar, gravyer, süzme bal ve petek bal koyuluyor. Küçük ebatlarında ise yine gravyer, kaşar ve süzme bal koyuyoruz. Kontrplaktan yapılan kutuların üzerinde 'Sarıkamış Şehitleri'ni anlatan figürlerin olması da her yerde bir Sarıkamış anısı olması için düşündük." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.