Kastamonu

Ürünlerin doğallığı bozulmadan tüketiciye ulaştırılacak

18:33 13 Ekim 2017
Ürünlerin doğallığı bozulmadan tüketiciye ulaştırılacak

Kastamonu'da açılan tesiste, doğadan toplanacak ürünler işlenip Türkiye geneline pazarlanacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen kırsal kalkınma destekleri kapsamında Kastamonu'da bir firma tarafından bitkisel ürünleri işleme ve depolama tesisi açıldı.

Tesiste, doğadan doğal yollarla toplanacak mantar, kızılcık, kuşburnu ve alıç gibi ürünler işlendikten sonra tüketiciye ulaştırılacak.

Kastamonu Vali Vekili Vedat Yılmaz, tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarımın her alanında önemli destekler verildiğini söyledi.

Desteklerin olumlu etkileri bulunduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu tesise yüzde 50 hibe söz konusu. Maksat üretim kapasitesini artırmak, işsizliğe çare bulmak ve yerli ürünleri halkımızla buluşturmak." dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman ise, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için bakanlık tarafından yatırımlara destek verildiğini aktardı.

"Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi" projesine Kastamonu'da 129 başvuru yapıldığını anlatan Yaman, "Başvuruların 90'ı kabul edilerek uygulama programına alındı. 73 projenin sahibiyle sözleşme imzalandı. Projelerin toplam tutarı 7 milyon 518 bin 358 lira. 3 milyon 759 bin 179 lira hibe ödemesi yapılacak." diye konuştu.

Firma sahibi Faruk Çevik de, tesisin kentte önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getirerek, "Doğadan toplanan ürünleri tesisimizde işleyeceğiz. Daha sonra bunları paketleyip Türkiye'nin birçok noktasındaki tüketiciye ulaştıracağız. Depolama, işleme ve paketleme tesisimiz ile ürünlerin doğallığına zarar vermeden hizmet vereceğiz." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.