Kastamonu

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde yoğunluk

17:07 24 Şubat 2018
Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde yoğunluk

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Hafta sonu tatili dolayısıyla kayak merkezine gelen tatilcilerin bir bölümü kayak yaparken, bazıları da telesiyej gezisine çıktı, çocuklar da kızakla kaymanın tadını çıkardı.

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından Ilgaz, 1850 rakımda doğal güzellikler arasında tatilcilere kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak, keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri (ÖRSEM) Ilgaz Otel Müdürü Ferhat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonları yoğunluk yaşadıklarını belirterek, "Karabük, Zonguldak, Ankara, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun ve İstanbul'dan gelen ziyaretçilerimiz var. Kayak severler, akın akın buraya geliyor." dedi.

Yaz döneminde de hizmet vermeyi planladıklarını aktaran Akkaya, "Otelimiz daha önce kış sezonunda hizmet veriyordu. Bu sene, 12 ay hizmet vermek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Saunamız, masaj salonumuz ve jakuzimiz bulunuyor. Bunların yanına tuz odası ve hamam ilave etmeyi planlıyoruz. Hem yaz hem de kış turizmine hizmet etmek istiyoruz. İnsanlar yaz aylarında da burada kalsın, Ilgaz Dağı'nın güzelliklerini görsün istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerden Erkan Babat da, Ankara'dan hafta sonu tatili için geldiklerini kaydederek, "Kastamonu'da üniversite okuyorum. Okul bittikten sonra da, güzelliklerini görmek için sık sık geliyorum. Burada kayak yapıp telesiyeje biniyorum. Herkesin bu güzelliği görmesi gerekiyor." diye konuştu.

Kemal Vurkır ise öğrenci arkadaşlarıyla birlikte tatil için geldiğini ve Ilgaz Dağı'nı çok beğendiğini dile getirdi. Vurkır, "Burada her şey çok güzel. Görülmesi gereken bir doğal güzellik. Tekrar gelmeyi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.