Kastamonu

Horma Kanyonu'na yürüyüş yolu yapılacak

12:32 06 Ağustos 2018
Horma Kanyonu'na yürüyüş yolu yapılacak

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Horma Kanyonu'na yürüyüş yolu yapılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ortaklığında yapılan yürüyüş yolunun tamamlanmasıyla Horma Kanyon girişi ile Ilıca Şelalesi birbirine bağlanacak.

Çelik konstrüksiyon üzerine ahşap olarak yapımı devam eden yürüyüş yolunun uzunluğu 3 bin metre olacak.

Horma Kanyonu'nda incelemede bulunan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanyonun turizme açılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından çalışma yürütüldüğünü dile getirdi.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Karadeniz, "Kanyonlar ekstrem sporseverler için caziptir ama ekstrem sporları yapmayan vatandaşlarımız da kanyonun içini merak ediyor. Daha önce sadece kanyon tabanından geçen ekstrem sporcularının görebildiği kanyonu, yürüyüş yolunun bitirilmesi ile ekstrem sporcusu olmayan vatandaşlar da görebilecek." diye konuştu.

Projenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin ortaklığında yapıldığını kaydeden Karadeniz, çalışmaların tamamlanmasıyla Horma Kanyonu başlangıcıyla Ilıca Şelalesi kanyon içindeki yürüyüş yolunun birbirine bağlanacağını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.