Kayseri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

14:28 10 Nisan 2016
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger Türkiyle ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacı geri kabulü ve değişimi anlaşmasına ilişkin, "Bugün Avrupa'ya gidenlerin yüzde 40'ı Suriye'den gitmiş, geri kalanları Pakistanlı, Afganistanlı veya Kuzey Iraklı. Bunların çoğu göçmen, şimdi geri gönderecekler anlaşma yapıldı. Bence Türkiye istasyon falan değil, son durak" dedi.

CHP Kayseri İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksünger, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Ülkede cinsel istismar olaylarının arttığını iddia eden Aksünger, olayların üzerine giderek faillerinin cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Aksünger, Türkiye-AB mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi anlaşmasını eleştirdi. AB'den gelen sığınmacıların ülkelerine dönmeyerek Türkiye'de kalacağını savunan Aksünger, şunları kaydetti:

"Bugün Avrupa'ya gidenlerin yüzde 40'ı Suriye'den gitmiş, geri kalanları Pakistanlı, Afganistanlı veya Kuzey Iraklı. Bunların çoğu göçmen, şimdi geri gönderecekler anlaşma yapıldı. Bence Türkiye istasyon falan değil, son durak. Neden son durak? Şimdi bir kere bunlar orijinlerine geri gönderilecekse Suriye'de öyle bir yaşam alanı yok şuanda. Savaş var orada, iç savaş var şuanda orada, bunu kimse kabul etmeyecek. AKP kendine göre nasıl plan yapıyor acaba bunları vatandaş mı yapacak? Onu bilmiyoruz biz."

Aksünger, daha sonra basına kapalı olarak partililerle görüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.