Kayseri

Geleneksel Spor Dalları Hakem Semineri

12:13 07 Temmuz 2018
Geleneksel Spor Dalları Hakem Semineri

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, gençleri internet ve sosyal medyadan uzaklaştırıp kültürel değerlerle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Federasyon tarafından Kayseri'de bir otelde düzenlenen Geleneksel Spor Dalları Hakem Semineri'ne 43 hakem katıldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Suluoğlu, geleneksel sporları topluma ve gençlere tanıtmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Geleneksel spor dallarına ilginin her geçen gün arttığını belirten Suluoğlu, şöyle konuştu:

"Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, 2017 yılı itibariyle hem atlı okçuluk hem de diğer yedi branşında çok iyi bir ivme kazandı. Gerek geleneksel sporlarımızın gençler seviyesine indirilmesinde gerekse ferdi katılımcıların kulüpleşmelerine teşvik edildiği bir dönemdeyiz. Yaklaşık olarak 2017 yılında toplam lisanslı sporcu sayımız 450 iken şu anda 700'e yakın aktif sporcumuz gözüküyor. Atlı okçuluk olarak daha önceki yıllarda çok az müsabaka yapılırken bu yıl 6 resmi müsabaka yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl müsabakalara 160 sporcumuz katıldı, bu yıl ise 220 sporcumuz var."

Türkiye'de geleneksel sporların daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Suluoğlu, geleneksel sporların toplum açısından da önemli olduğuna işaret etti.

"Gençleri internet ve sosyal medyadan uzaklaştırıp kültürel değerleriyle buluşturmaya çalışıyoruz" diyen Levent Talha Suluoğlu, şunları kaydetti:

"Geleneksel sporlarımızın en büyük hedefi geçmişin ihtişamını geleceğe taşımak olmuştur. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak bu yıl Gençlik Spor Genel Müdürlüğüyle beraber Ankara'da 32 bin metrekarelik bir spor tesisi Geleneksel Sporlar Meydanı olarak anabileceğimiz bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Şu anda federasyonumuza tahsis edildi. Amacımız bu meydanı, federasyonumuza ve Türkiye'ye kazandırmak."

Suluoğlu, atlı okçuluk branşında takımlar halinde batı grubu karşılaşmalarının 13-15 Temmuz'da Balıkesir'de, doğu grubu müsabakalarının ise 27-29 Temmuz'da Elazığ'da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.