Kayseri

Kayseri’de kafasını makineye sıkıştıran işçinin feci ölümü

18:06 05 Aralık 2022 9 Yorum Var
 Kayseri’de kafasını makineye sıkıştıran işçinin feci ölümü

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir dökme demir fabrikasında çalışan A.Ş. isimli işçi, kafasının pres makinesine sıkışması neticesinde feci şekilde öldü.

Feci olay Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 17. Cadde üzerinde yaşandı. KAYDÖKSAN isimli demir döküm fabrikasında işçi olarak çalışan A.Ş., kafasını pres makinesine sıkıştırdı.

KAFASINI PRES MAKİNESİNE SIKIŞTIRAN İŞÇİ ÖLDÜ

Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri de olayın meydana geldiği fabrika da inceleme yaptı. Talihsiz işçinin cenazesi, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ihtimal bakım esnasında ve emniyet devre dışı bırakıldığında gerçekleşti. Halbuki ki "Önce Emniyet!" Allah rahmet eylesin..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • pres 1 yıl önce Şikayet Et
    pres ve türevi bir cok makinede çalıştım, eski alman yapımı olanlar da birle bir şeklide güvenlik sistemi mevcut, intihar olabilir.Rabbim kimseyi müşkil durumda bırakmasın.
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    İş Güvenliği firmalarının paralarını denetim yaptığı firmanın kendisi öderse iş güvenliği tam olarak oturmaz. Denetim yapılacak firmalar iş güvenliği için parayı bir havuza aktarmalı, iş güvenliği firmaları da bu havuzdan parasını almalı, ta ki arada bir bağ kalmayıp rahatça denetim ve ikazlarını yapabilsinler.
    Cevapla
  • Bakımcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Belliki preste bir arıza var ve emniyet sistemi devre dışı bırakılmış. Bu öldürmeye teşebbüsle eşdeğer. Buranın bakımcısından, vardiya formenine, müdürüne, ve fabrika sahibine kadar herkes sorumlu. Sonuç ne olur. Ailenin ağzına bir parmak bal sürerler. Bir iki kişi birkaç yıl yatar. Oldu bitti. Ölen öldüğüyle kalır. soma faciasından içerde yatan kaç kişi varki zaten.
    Cevapla
  • Bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir otomasyoncu olarak söylüyorum. Preslerde emniyet bariyeri olur. Pres çalıştığında ve koç tablo denilen üst gurup aşağıya doğru hareket aldığında bariyer sensörleri arasına bir şey girdiğinde makina yada üst tablo anında durur. Reset almadanda çalışmaz. Büyük ihtimalle emniyet sistemi yok yada devre dışı bırakılmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.