Kilis

Roket mermisi Suriyeli yetim kardeşleri Kilis'te vurdu

13:33 19 Nisan 2016
Roket mermisi Suriyeli yetim kardeşleri Kilis'te vurdu

Kilis'te, dün Suriye'den ateşlenen roket mermisinin barındıkları binaya isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 Suriyeli çocuktan 3'ünün kardeş olduğu bildirildi.

Fatih Sultan Mehmet Derneği Başkan Yardımcısı Abdulgani Şevag, AA muhabirine yaptığı açıklamada, roketin isabet ettiği binada, babalarını savaşta kaybeden 30 çocuğa anneleriyle birlikte barınma imkanı sağladıklarını söyledi.

Patlamada, Hayru ailesinden Tesmin (13), Muhammet (6) ve Muktesim (11) adlı kardeşler ile Yasmin Süleyman'ın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Şevag, şöyle konuştu:

"Dernek olarak yaklaşık bir yıl önce müstakil bir bina aldık ve her aileye bir oda verdik. Ailelerimizin burada her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Binamızda 30 çocuğumuz anneleriyle birlikte kalıyordu. Hayatını kaybeden çocuklarımız da okullarına buradan gelip gidiyorlardı. Bir annemiz 3 çocuğunu kaybetti. Kendileri, yaklaşık 8 aydan bu yana bizim misafirimizdi. Babalarını da 4 yıl önce savaşta kaybetmişlerdi."

Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Şevag, yetimlere desteklerinin devam edeceğini belirtti. Şevag, "Patlama sırasında diğer çocuklar parkta oyun oynuyordu. Evde olsalardı daha büyük acılarla karşılaşabilirdik. Ölen yavrularımızın mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Kilis'te dün, Suriye'den ateşlenen roket mermisinin Suriyeli yetimlerin barındığı binaya isabet etmesi sonucu 4 çocuk hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.