Kilis

Hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadı

12:39 13 Haziran 2018
Hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadı

İZZET MAZI - İç savaş nedeniyle sığındığı Türkiye'de kanser hastası eşini kaybeden ve 7 çocuğuyla Kilis'teki bakımevinde barınan 39 yaşındaki Suriyeli Selva Halil, bir yandan Ramazan Bayramı için ülkesine gidebilmenin mutluluğunu yaşarken, diğer yandan da eşinin yanında olmamasının üzüntüsünü yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'tan temizlenen bölgelere bayram için dönüşleri devam ediyor.

Selva Halil de yaşları 4 ile13 arasında değişen 7 çocuğuyla bayram için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkesine gitti.

Kaybettiği eşi yanında olmadığı için hüzünlü, yıllar sonra yakınlarını göreceği için sevinçli olan Halil, iki duyguyu bir arada yaşadı.

Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesine ve yakınlarını kavuşacağı için mutlu olduğunu ancak eşi olmadan döndüğü için acı duyduğunu söyledi.

Kanser hastası eşinin 2014 yılı sonlarında Türkiye'ye geldikten 3 gün sonra hayatını kaybettiğini dile getiren Halil, bu süreçte Türk halkının kendisini ve çocuklarını bir an olsun yalnız bırakmadığını belirtti.

- "Emeği geçenlere müteşekkirim"

Halil, küçük çocuklarının babalarının ölümünden haberi olmadığını ve kendisine sürekli onu sorduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çocukların sorularını babanız Suriye'de diyerek geçiştiriyorum. Şimdi küçük kızım babasını göreceğini düşündüğü için çok mutlu. Durum böyle olunca benim yaralarım açıldı. Türk devletinden Allah razı olsun bize bu fırsatı verdi. Yıllar sonra annemi, babamı, kardeşlerimi ve diğer yakınlarımı göreceğim. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Mutluluğumu ne kadar söylemek istesem de kelimeler yetmez. Annemi ve babamı yıllardan beri görmüyordum, emeği geçenlere müteşekkirim."

Halil, yaşanan iç savaşın kadınları eşsiz, çocukları babasız bıraktığına işaret ederek, bu drama özellikle İslam ülkelerinin Türkiye gibi tepki göstermesini istedi.

Esselame Sınır Kapısı'nda yengesi Selva Halil ile vedalaşan Nihal Halil de yaşadığı mutluluğun hiçbir şekilde tarif edilemeyeceğini belirterek, duygulu anlar yaşadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.