Kırklareli

Köy kadınları ilk kez sinemayla buluştu

13:14 09 Mart 2016
Köy kadınları ilk kez sinemayla buluştu

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Türk Anneler Derneği Kırklareli Şubesinin iş birliğiyle düzenlenen programda köyde yaşayan kadınlar ilk kez sinemayla tanıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türk Anneler Derneği Kırklareli Şubesinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla köyde yaşayan ve sinemaya hiç gitmemiş kadınların beyaz perdeyle tanışmaları için program gerçekleştirildi.

Program kapsamında 60 kadın, kentteki bir sinema salonunda "Kaçma Birader" filmini izledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sema Başer Öztürk, burada yaptığı konuşmada, köylü kadınların ilk kez sinemayla buluştuğunu söyledi.

Bu tür organizasyonların önemine değinen Öztürk, kadınların bu gösterimden dolayı heyecan ve mutluluk duyduklarını aktardı.

Anneler Derneği Kırklareli Şube Başkanı Aynur Yadalı da kadınların, köylerinde zorlu bir yaşam sürdürdüğünü, zamanlarının büyük bir bölümünü hayvanlarına bakmakla geçirdiğini anlatarak, bu nedenle bir gün de olsa onların köy hayatından uzaklaşarak dinlenmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.


- "Çok mutluyuz"

Köylü kadınlardan Ayten Kale ise hayatında ilk kez sinemaya geldiğini ve çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Programı düzenleyenlere teşekkür eden Kale, "Eşime sürekli diyordum, 'Sinemaya gidelim' ama bir türlü kısmet olmadı. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Eda Çiftçi de köy hayatı, yaşlılık, hastalık derken bugüne kadar hiç sinemayla tanışmadığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.