Kırklareli

"Silahlı suç örgütü" davası

12:44 11 Ekim 2016
"Silahlı suç örgütü" davası

"Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin ve kardeşi Nurettin Ergin'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "Silahlı suç örgütü kurma, nitelikli dolandırıcılık, silahla tehdit, yağma, tefecilik, resmi belgede sahtecilik, suçu üstlenme ve mala zarar verme, tutuklu kişinin kaçmasına yardım etmek, suç örgütüne üye olmak, silah bulundurmak" iddialarıyla tutuksuz yargılanan sanıklardan emekli polis memuru Ahmet T. ile polis memurluğundan ihraç edilen Aydın K. ile müştekilerden Osman Ö. ve Seyfi Ö. katıldı.

Duruşma mahkeme başkanının iddianameyi okumasıyla başladı.

Sanıklardan Ahmet T, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, suç örgütüne üye olmadığını belirtti.

Polis memurluğundan emekli olmasının ardından lisanslı olarak silah tamiri ve boyaması yaptığını ifade eden Ahmet T, iddianamede sanık olarak ismi geçenlerden Hulusi E’nin silahını tamir ettiğini, diğer sanıkların hiçbirini tanımadığını anlattı.

Öte yandan gerçekleştirilen operasyon kapsamında evde yapılan aramada çeşitli çaplarda mermilerin bulunduğunu dile getiren Ahmet T, mermi koleksiyonu, 1980 yılından bu yana üretilen bütün mermi çeşitlerinden ikişer tane alarak koleksiyonuna eklediğini aktardı.

El konularak adli emanete alınan mermilerin iadesini isteyen Ahmet T, beraatini istedi.

Diğer sanık Aydın K. ise örgüt üyesi olmadığını belirterek, sanıklardan Gürkan G'nin çekine kefil olduğundan dolayı örgüte finans kaynağı sağladığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Suçlamalardan dolayı Edirne İl Emniyet Müdürlüğünde çalışırken polis memurluğundan ihraç edildiğini aktaran Aydın K, "Gürkan Edirne’de esnaftı. Kırklareli’ne göndereceği çeke kefil oldum. Bu olay sebebiyle örgüte finans kaynağı sağladığım gerekçesi ile açığa alındım. Bundan dolayı da 3 ay önce polis memurluğundan ihraç edildim. Suçsuzum ve mağdur oldum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Daha sonra müşteki ve tanıklar dinlendi.

Duruşmaya, Anıl Ergin ile Nurettin Ergin'in de aralarında bulunduğu 26 sanık katılmadı.

Avukatların savunmasının ardından mahkeme başkanı sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince geçen yıl 'Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları" iddiasıyla Kırklareli, Edirne ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin ile 14 kişi gözaltına alınmış, gözaltındaki sanıklarla bağlantılı oldukları iddiasıyla da 14 kişi hakkında da soruşturma başlatılarak işlem yapılmıştı.

Operasyonda Nurettin Ergin ise polis ekiplerince girdiği kovalamaca sonucu kaçarken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 9 tabanca, tüfek, senet ve çekler ele geçirilmişti.

Diğer taraftan, hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan Anıl Ergin, operasyondan bir ay önce Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak sağlık raporu için götürüldüğü hastaneden kaçmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.