Kırklareli

Belediye Başkanından lösemili çocuklara destek

12:03 13 Temmuz 2017
Belediye Başkanından lösemili çocuklara destek

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, makam odasındaki çalışma masasına koyduğu bağış kutusu ile lösemi çocuklara destek oluyor.

Kesimoğlu, yaklaşık 1 ay önce makam odasına koydu bağış kutusuna kendisi ile görüşmeye gelen vatandaşlardan ve protokol üyelerinden bağış yapmaları konusunda istekte bulunuyor.

Kesimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir gün kendisini ziyaret eden lösemili çocukları gördüğünde çok duygulandığını söyledi.

Birçok çocuğun lösemiyle mücadele ettiğini ve maske ile dolaştığını ifade eden Kesimoğlu, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz ay kan kanseri olmuş öğrencilerimiz başlarında öğretmenleriyle birlikte ziyaretime geldiler. Onlarla sohbet ettik o kadar keyifli ve güzel bir sohbet oldu ki o çocukların özgüveni, yaşamla tekrar buluştuktan sonra duydukları mutluluk gözlerinden fışkıran yaşam sevgisi beni ziyadesiyle memnun etti, mutlu etti. Aralarında bir kişi tedavisi tamamlanmış ama henüz maskesini atamamış. Diğer çocukların hepsi maskelerini atmış. Onlar da maske atma töreni düzenleyeceklerini belirterek benden destek istediler."

Kesimoğlu, çocuklara az da olsa destek olmak amacıyla makam odası başta olmak üzere belediye binasının bazı yerlerine bağış kumbaraları koydurduğunu dile getirdi.

Bundan sonra her fırsatta lösemili çocuklar ile zaman geçirmeye çalışacağını anlatan Kesimoğlu, şöyle devam etti:

"Belediye başkanıyla görüşmenin bir bedeli olacak. Buraya gelerek başkanla görüşüp çay kahve içenler bedelini kumbaranın içine atarak ödeyecekler. Ben bu kumbaraya baktıkça o çocukların yüzlerini görüyorum. Onlar içinde küçük de olsa bir şey yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kumbaralara baktıkça o çocuklarımızı görüyorum, arkada gülen yüzlerini görüyorum. Hem yaşamın önemini sağlığımızın önemini kavramaya, korumaya çalışıyorum. Hemde onlar için küçük de olsa bir şey yapmanın hazzını duyuyorum, mutluluğunu yaşıyorum, onurunu duyuyorum. Bana ziyarete gelenlere 'arkadaşlarım benim bir şey söylememe gerek yok bakın bu kumbara kendisi konuşuyor ve size bir çağrı yapıyor oradan' diyorum. Onlarda 'derhal başkanım' diyerek hiç ikiletmeden hemen gereğini yapıyorlar. İnşallah merkez bankası daha yüksek rakamlı banknotlar basar belki oradaki rakamlarda yükselir. Ben burada oturduğum sürece o kumbara da sürekli orada kalacak dolacak, boşalacak. Bir kenarda dursun ve hiçbir çocuğumuz hastalanmasın."

Kesimoğlu, bu uygulama sonrası lösemi hastası bir çocuğun kendisine şiir yazdığını, şiiri de zaman zaman okuyarak duygulandığını sözlerine ekledi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.