Kırklareli

Kırklareli'nden kısa kısa

15:42 06 Ağustos 2018
Kırklareli'nden kısa kısa

Lüleburgaz Genç Katılım Spor Kulübü Derneği ile Dans Trakya Kulübü, Bosna Hersek Zavadovici Halk Oyunları Çocuk Festivali'ne katılacak.

Halk oyunları ekibi eğitmeni Sedat İşbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te Türkiye'yi temsil edeceklerini söyledi.

Festivale katılacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İşbilen, zeybek ve anadolu ateşi grupları olarak 18 öğrencinin gösteri yapacağını belirtti.

Trakya kültürü başta olmak üzere Ege, Karadeniz, İç Anadolu gibi yöre kültürlerini yansıtan danslar sergileyeceklerini dile getiren İşbilen, festivalin 9-12 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini kaydetti.

- İlaçlama çalışması

Ahmetbey beldesinde cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması yapıldı.

Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haşere ve sineklere karşı ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Belediye ekipleri tarafından yeşil alanlar, çöp konteynerleri, fosseptik çukurları, parklar ile dere yataklarının haşere ve sineklere karşı ilaçlandığını aktaran Altıntaş, ''Yoğun yağışlar sebebiyle, belde içi ve yerleşim yerleri dışında kalan bölgeler ile tarım alanlarında oluşan durgun su ve bataklıklarda, hayvan bakılan ve gübre dökülen alanlarda, üreme olabilecek noktalarda karasinek ve sivrisinek oluşumlarına karşı larva ilaçlaması yapıldı. Yine belde içinde, yeşil alanlarda, ağaçlık alanlarda püskürtme yöntemiyle ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Üreme noktalarında önceden yapılan ilaçlamayla bu oluşumun önüne geçmeyi istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.