Kırklareli

13. Trakya Tarım Fuarı

12:06 21 Eylül 2018
13. Trakya Tarım Fuarı

Lüleburgaz ilçesinde, 13. Trakya Tarım Fuarı açıldı.

Lüleburgaz Belediyesi ile Renkly Fuarcılık tarafından kapalı pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışına, Belediye Başkanı Murat Gerenli, Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör ve çiftçiler katıldı.

Belediye Başkanı Gerenli, burada yaptığı konuşmada, Trakya Tarım Fuarı'nın Trakya'nın en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Fuarda, yerli ve yabancı pek çok lider firma en son teknolojiyle üretilen tarım makinelerini sergilediğini ifade eden Gerenli, Trakya bölgesinin, ülke adına tarım ve hayvancılıkta çok önemli yer tuttuğunu vurguladı.

Çiftçiyi, üreticiyi destekleyecek tarım politikalarının hızlı bir şekilde hayata geçmesi gerektiğini aktaran Gerenli, şöyle konuştu:

"Maalesef gerek dünyada gerek ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapmamız gereken çok şey var. Özellikle üretimi mutlaka arttırmalıyız. Bu nedenle bölgemizde, ülkemizde çiftçimizi, üreticimizi destekleyecek tarım politikalarının hızlı bir şekilde hayata geçmesi gerekiyor. Fuarın öncelikle bütün katılımcılara ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Teknolojik gelişmelerle beraber desteklenen çiftçimizde ülkemizde tarımın tekrar canlanmasını ve tarım üretiminde kendimize yetecek bir hale gelmemizi canı gönülden temenni ediyorum."

Gerenli, tüm çiftçileri fuarı gezmeye davet etti.

Açılışın ardından Gerenli ve beraberindekiler, fuarı gezerek traktör ve iş makineleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.