Kırklareli

"Çocukların Gözüyle Kıyıköy" fotoğraf sergisi

17:23 04 Ekim 2018
"Çocukların Gözüyle Kıyıköy" fotoğraf sergisi

Kırklareli'nde Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi çalışmaları kapsamında hazırlanan "Çocukların Gözüyle Kıyıköy" fotoğraf sergisi düzenlenen törenle açıldı.

TürkAkım Projesi ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen atölye çalışmalarında hazırlanan fotoğraflar, Kıyıköy Atatürk Parkı'nda sergilenmeye başladı.

Kıyıköy çocuklarının eğitimine ve yetilendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, Kıyıköy Ortaokulu ve Anadolu Lisesi'nden 30, İstanbul Puşkin Rus Okulu'ndan 8 öğrenci yer aldı.

Proje Sözcüsü Sander Van Rootselaar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Çocukların Gözüyle Kıyıköy" fotoğraf sergisinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

TürkAkım'ın Kıyıköy'ün sürdürülebilir kalkınmasına yönelik yatırımların bileşenlerinden yalnızca biri olduğunu ifade eden Rootselaar, bölgede eğitim, tanıtım ve altyapı alanlarındaki sosyal sorumluluk ve yerel kalkınma projelerine yapılacak yatırımların da süreceğini belirtti.

Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi'ne katılarak fotoğraf makinesi almaya hak kazanan çocukların birbirinden güzel fotoğraflar çektiğini aktaran Rootselaar, fotoğrafların Kıyıköy'ün güzellikleri kadar, Kıyıköylü gençlerin yeteneğini de yansıttığını kaydetti.

Rootselaar, beldenin güzelliklerini ortaya koyan fotoğrafların İstanbul'da açılacak sergi sayesinde daha geniş kamuoyuna ulaşacağını bildirdi.

Aynı zamanda fotoğrafların Kıyıköy turizminin geliştirilmesi için TürkAkım Projesi'nin katkılarıyla hazırlanacak turizm tanıtım materyallerinde de kullanılacağını anlatan Rootselaar, serginin 18 Ekim tarihine kadar açık olacağını dile getirdi.

Rootselaar, atölye çalışmalarında ünlü fotoğrafçı Cengiz Gümrükçü, Mustafa Seven, Rıza Özel, Tolga Adanalı, Derya Yetim, Necati Savaş'ın da büyük katkı sağladığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.