Kırşehir

Dağcılar, Gönül Dağı'nda karlı pekmez yedi

15:08 07 Nisan 2016
Dağcılar, Gönül Dağı'nda karlı pekmez yedi

Kırşehir'in Kaman ilçesi sınırlarındaki Gönül Dağı'na tırmanan dağcılar, zirvede karlı pekmez yedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir Temsilciliğinin girişimiyle bir araya gelen dağcılar, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün desteğiyle Gönül Dağı'nın bin 823 metre yüksekliğindeki zirvesine ulaşmak için Demirli köyünden tırmanışa başladı.

Bahar mevsiminde karla kaplı zirveye UMKE ekibi gözetiminde ulaşan il temsilcisi Erdal Özbek ve 3 dağcı, burada mola vererek Türk bayrağı ve federasyonun bayrağını dalgalandırdı. Türkiye'de lezzetiyle ünlü Kırşehir pekmezini yanlarında götüren dağcılar, zirvede karlı pekmez yiyerek, yaklaşık 4 saat süren tırmanışta kaybettikleri enerjiyi kazanıp dönüşe geçti.

Özbek, tırmanışın ardından yaptığı açıklamada, Gönül Dağı'na farklı mevsimlerde değişik rotalarla tırmanış gerçekleştirdiklerini ifade ederek, zirvede Kırşehir'in yöresel lezzeti pekmezi yılın son karlarıyla kararak yediklerini söyledi.

Tırmanışa katılanlardan tıp teknisyeni Samet Tutuk da yılın son karını Gönül Dağı'nın zirvesinde topladıklarını belirterek, Kırşehir pekmezi ile buluşturduklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.