Kırşehir

Engelini kulaçla aştı

14:39 03 Aralık 2017
Engelini kulaçla aştı

Kırşehir'de bir bacağı olmayan 16 yaşındaki lise öğrencisi, 4 ayda öğrendiği yüzmede, katıldığı turnuvada rakiplerini geride bırakıp il birinciliğine uzanmanın gururunu taşıyor.

Doğuştan kaval kemiği ve diz eklemi oluşmadığı için sağ bacağı kesilen ve 15 yıldır protez kullanan Mustafa Kaya, yüzme sporuna Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yarı olimpik yüzme havuzunda başladı.

Yüzme bilmediği halde 4 ayda profesyonel sporcu gibi yüzmeyi başaran Kaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliklerinde 100 metre ve 50 metre serbest stilde il birinciliği elde etti.

Kaya, AA muhabirine, daha önce hobi olarak basketbol ve futbol oynadığını, ailesinin spor yapması konusunda kendisini sürekli teşvik ettiğini söyledi.

Yüzmeye başladıktan sonra başarıya olan inancının arttığını vurgulayan Kaya, sporun hem sağlık hem de özgüven kazanılmasında etkili olduğunu dile getirdi.

- "Bayrağımızı göklere çıkarmak istiyorum"

Sporda daha büyük başarılara imza atmayı arzuladığını belirten Kaya, "Yüzme bilmememe rağmen engelli olarak bu branşta başarı sağlayacağıma inandığım için yüzme öğrenmeye karar verdim. Haftanın üç günü beşer saat süren yoğun antrenmanlarla kısa sürede yüzme öğrendim ve ilerlettim. İlk hedefim, Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonasında ilimi temsil etmek. En büyük hedefim ise olimpiyatlarda bayrağımızı göklere çıkarmak." diye konuştu.

Kaya'nın antrenörü Recep Musa Çapkur da "Mustafa, ilk zamanlar suya girme konusunda biraz heyecanlıydı. Antrenman yaptıkça Mustafa'nın yeteneğini keşfettik. Sağlıklı bireylerin yapmakta zorlanacağı şeyleri Mustafa tek ayağıyla yapabiliyor. Gerçekten yetenekli bir sporcumuz. Turnuvalarda hem ilimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.