Ahmet Şahin'den 3 önemli eser

Uzun yıllar dini, ilmihali ve fıkhi kitapları yayınlanan yazar Ahmet Şahin'in üç kitabı “Aile İmtihanı”, “Kalp Onaran Cümleler”, “ Onun Eliyle Yoğrulmuş kalpler” Nun Yayınları tarafında estetik ve içerik değerleri yenilenerek neşredildi.

Ahmet Şahin'den 3 önemli eser
Ahmet Şahin'den 3 önemli eser
GİRİŞ 22.04.2014 16:15 GÜNCELLEME 22.04.2014 16:15

“Aile İmtihanı” kitabı, Asr-ı Saadet'ten günümüze kadar yaşanan aile biçimini ve eksik taraflarımızı gözler önüne seriyor. Bizleri Asr-ı Saadet'in güzelliğine götürdüğü gibi, günümüzde yaşanan sorunlara da çözüm kapısı aralıyor.

“Kalp Onaran Cümleler”de ise, şeytanın çok uğraştığı insanlar kaleme alınıyor. Nasıl yaşıyorsanız öyle öleceksiniz, nasıl ölüyorsanız öyle muamele göreceksiniz, insan bu... Çeşitli lâtife ve duygular hükmediyor şahsi âleminde... Bir bakarsınız dünyalar onun olur, huzur ve saadetine diyecek yok... Bir bakarsınız ki, bir kaşık suda boğulmuş, bir araya gelen basit olaylar birleşerek ceviz kabuğu içine sokmuştur onu.

O kadar sıkılmış, o kadar daralmış ki, nerdeyse intiharı bile aklına getirip hayatını bile sona erdirmeyi düşünecek şaşkınlığa girmiş. Hiçbir makam yoktur ki, mükâfatı büyük olsun da mesuliyet ve tehlikesi küçük kalsın.

İslami hayat asla, kuru, zevksiz, neşesiz bir yaşayış değildir. Bu cümleler hayatımızın yağı, tuzu, balıdır. Kimi yaşanmış vakalar, kimi söylenmiş fıkralar, kimi de açık ve net nass işaretleri olan cümlelerdir her biri. Elinizdeki "Kalp Onaran Cümleler" adlı eser bunu temine matuf bir gayretin neticesi olarak okuyucuya sunuldu.

“O'nun Eliyle Yoğrulmuş Kalpler” de Ahmed Şahin, iman fedaileri ve saadet asrının kutlu erleri anlatılıyor. Kitapta şu sözlere yer veriliyor; “Zaman cahiliye zamanıydı. Asır karanlık çağların karanlık günlerine şahitlik ediyordu. İnsanlık açık bir hüsrandaydı. Ve rab gönderdi elçisini. Ki kulları karanlıklardan aydınlığa bataklıklardan huzura ersinler diye. O geldi ve nura gark oldu alem. O geldi, kirlenen asra rahmet yağmurları gibi sağanak sağanak bereket indi.

Alemler şahitti o elçiye ve onun elinde yıldızlaşan sahabelerine. O kutlu nebinin ilmek ilmek dokuduğu yüreklerdi ashap. Her biri onun için dünyalara bedel. Mümin olmayı, teslim olmayı, kul olmayı işledi nakış nakış dimağlarına. Sevdi onları. Rahmet diledi onlar için. Dualar eyledi. Ve onlar da hakkını verdiler onun ashabı olmanın. Sabrettiler, fedakarlık ettiler, imanla şereflendiler.

Onu her şeyden aziz bildiler. Canlarından öte, her şeyden öte sevdiler. Yeryüzünün yürüyen yıldızları oldular. Ve Rab buyurdu sonra: “Ben onlardan razıyım.”

NUN yayınları tarafından yayınlanan bu üç şahane eser, okuyucuların beğenisine sunuldu

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…