'Panik Yok Virüs Senden korksun' kitabı raflarda yerini aldı

Nar Yayınları çocukların severek okuduğu pek çok telif ve tercüme eserin yayıncısı, virüslere karşı başa çıkan bir kahramanı, Metin’i Moğolistan’dan ülkemize getirdi. Kitap 3+ yaş grubundaki çocukların severek ilgi duyacağı, resimli güzel bir çalışma. Panik Yok Virüs Senden korksun kitabı raflarda yerini aldı

'Panik Yok Virüs Senden korksun' kitabı raflarda yerini aldı
'Panik Yok Virüs Senden korksun' kitabı raflarda yerini aldı
GİRİŞ 23.03.2020 17:27 GÜNCELLEME 23.03.2020 17:27

Korona Virüs ile çocuklar nasıl baş edecek? Aslında şu günlerde hepimiz temizlik ve izolasyon üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Sürekli haberleri takip ediyor, sosyal medyada tedbirlerin yansımalarını takip ediyoruz. Yetkililerin sürekli açıkladığı kurallar kadar, o kurallara uymayanları da görüyoruz. Bir yandan kendi ülkemiz, bir yandan dünyadaki gelişmeler, market rafları, evdeki gıda derken oldukça önemli bir konuya yeterli ilgi gösterilmiyor: Çocukların ruh hali…

Artık okula gidememek, parkta bile oynayamamak, bu hafta itibariyle dersleri televizyondan izlemek… İşe giden anne-baba ile belli temizlik işlemlerinden sonra görüşebilmek, nine ve dedesine uzak kalmak... Büyüklerde olduğu kadar çocukların dünyasında da ciddi bir değişikliğe sebep oldu corona virüs.

Onların bu değişiklikle başa çıkmaları için özel gayret göstermesi şart.

Virüslerin gündem olmasıyla hayatı birden değişen Metin, bomboş parka, ıssız sokaklara bakarak neler olup bittiğini anlamaya çalışır. Akşam sofrada babası yoktur. Bilim insanı olan babası, çok önemli bir görev için çalıştığından eve bile gelememektedir. Pek çok sağlık çalışanımız gibi...

Bu duruma üzülen Metin, babasının çalışma odasına gider. Hem sorunu anlamaya hem de çözüm bulmaya çalışır. Böylece herkesi evlerinde oturmaya mecbur bırakan virüslerin dünyadaki insanlara bulaşmak için yaptıkları planları öğrenir: Ellerini yeterince yıkamayan, grip olanlara karşı tedbirli davranmayan, spor yapmayan, iyi beslenmeyenlere… karşı atağa geçecektir bu virüsler! Metin bu planı öğrenince çözümü de geliştirir zihninde.

Hemen, dünyadaki bütün çocuklara acil bir mesaj iletir:

“Çocuklar, lütfen dikkat!

Sağlığınıza dikkat edin.

Uyarıları önemseyin.”

Çocuklar Metin’in mesajlarını alınca gereğini yapmaya başlarlar. Temizlik, tedbir, hareket, beslenme… Bu defa çaresiz kalan virüslerdir.

Biliyoruz ki çocuklar okudukları kitaplarda, izledikleri animasyonlarda kahramanla kendini özdeşleştirir. Tıpkı onun gibi cesur olur, kötülükleri yener. O gücü kendinde bulur, yapılacak eylemleri fark eder, başaracağına inanır. Bu yüzden nasihat olarak el yıkama vb tedbirler kadar böyle güzel bir hikâye ile kendi gibi çocuk olan bir karakterle birlikte virüsleri yenebileceğini öğrenmesi, bir çocuk için daha kalıcı, daha öğretici ve daha psikolojik destek anlamı taşır. Tıpkı Metin gibi o da bu yolu uygulayarak virüsleri yenmek ister.

Dünyanın her yerindeki çocuklar, Metin’in uyarısı ile gerekli önlemleri aldılar ve mutlu sona ulaştılar. Böylece uzun süre sevdiklerinden uzak kalan Metin’in babası da evine geldi. Bize düşen de tedbirleri almak ve uyarılara kulak vermek. Panik Yok! Virüsler bizden korksun.

Panik Yok! Virüs Senden Korksun

Yazan: Tsolmon Bayaraa

Resimleyen: Bolortuya Munkhjargal

Nar Çocuk, 2020

3+

Rabia Gülcan Kardaş

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!