Valérie Gonzalez'in 'Güzellik ve İslam' adlı eseri satışa sunuluyor

Valérie Gonzalez'in "Güzellik ve İslam" adlı kitabı Muhammet Fatih Kılıç'ın tercümesi ile 23 Ekim'den itibaren kitap severlerin beğenisine sunuluyor.

Valérie Gonzalez'in 'Güzellik ve İslam' adlı eseri satışa sunuluyor
Valérie Gonzalez'in 'Güzellik ve İslam' adlı eseri satışa sunuluyor
GİRİŞ 22.10.2020 21:48 GÜNCELLEME 22.10.2020 21:48

Bu kitaptaki bölümlerin dördü (el-Hamra’daki geometriye ilişkin “4. Bölüm” dışındaki diğer dört bölüm) İsmaili Araştırmalar Enstitüsü’nde verilen ders serisine dayanır. Sözkonusu kurum, şimdi ise bu kısımları yayımlayarak beni onurlandırmaktadır. Bu nedenle çalışmamla ilgilenen ve bu kitabı mümkün kılan herkese; Enstitü’ye gelmeme önayak olan ve verdiğim dersleri organize eden Miriam Alide Unzaga’ya, beni enstitüye davet eden ve bana son derece nezâket gösteren Enstitü Müdürü Profesör Azim Nanji’ye, projemi destekleyen Akademik Araştırma ve Yayınlar Bölüm Başkanı Dr. Farhad Daftary’ye, kitabımı yayına hazırlama sürecinde bana destek olan Kutub Kassam’a ve metni düzenleyip resimleri bulan Patricia Salazar’a müteşekkirim. Ayrıca İslam sanatı ve estetiğine ilişkin araştırmalarımda bana sürekli olarak tavsiyelerde bulunan ve hem akademik anlamda hem de dostça teşviklerini benden esirgemeyen Princeton’daki İleri Araştırmalar Enstitüsü’nden Profesör Oleg Grabar’a ve Aix-en-Provence Üniversitesi’nden Profesör Jean-Claude Garcin’e, hem entelektüel hem de samimi yardımlarını bana sunan ayrıca araştırmama pratik olarak katkı sağlayan Maison Méditerranéenne des Sciences de l’Homme Müdürü Profesör Robert Ilbert’e de teşekkür etmek istiyorum.

"Güzellik ve İslam sadece İslam sanatı sahasındaki yeni bir yönelimin sembolü olarak kalmamış; aynı zamanda zinde ve güçlü bir akademik çevrede bir başka yöne işaret ederek yepyeni bir çığır açmıştır. İslam sanatı araştırmalarına ilişkin tarihsel, sosyolojik ve betimleyici bir perspektife hapsolmuş eski kalıpları kıran Gonzalez esaslı ve cesur bir metodolojik sıçrayış gerçekleştirir. Yazar, estetiği hem meta düzeyde hem de nesne düzeyinde ve aynı zamanda hem teori hem de metod olarak kullanır. Bu kullanım tıpkı Puerta Vıchez’in başarılı bir şekilde yaptığı gibi yalnızca güzellik hakkındaki kavramsal söylemleri ihtiva eden İslami metinleri açıklamak değil; aynı zamanda bilfiil tecessüm etmiş sanat eserlerinin kendilerini estetik fenomenoloji çerçevesinde tahlil etmek amacını da taşır. İşte tam bu noktada Gonzalez İslami sanatsal üretime ilişkin araştırmaya kendi yeni düşünce boyutlarını katar.

Şundan eminim ki bu çalışmadan yalnızca İslam sanatı alanındaki araştırmacılar ve daha geniş çerçevede İslam araştırmaları alanına ilgi duyanlar değil; aynı zamanda çağdaş felsefecilerle birlikte tarihçiler ve genel olarak sanat icracıları da keyif alacaklardır."

Syed Nomanul Haq 

No                      : 250

Kitap Adı            : Güzellik ve İslam

                            İslam Sanatı ve Mimarisinde Estetik

Özgün Adı          : Beauty and Islam

                                     Aesthetics in Islamic Art and Architecture

                            I.B. Tauris & Co Ltd, 2001

Yazar                  : Valérie Gonzalez

Dizi                    : Felsefe 16

Tercüme            : Muhammet Fatih Kılıç

Kapak                 : Zeyd Karaaslan

Mizanpaj            : Sibel Yalçın

Sayfa                  : 172 sayfa, 3. Hamur, karton kapak

Basım Tarihi      : Ekim 2020

Dağıtım Tarihi    : 23 Ekim 2020

ISBN                   : 978-605-7646-34-7

Barkod               : 9786057646347

Ebat                   : 16,5 x 22,5 cm.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu