PKK sorununa farklı bakış: Hangi PKK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü, Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner'in, PKK terör örgütünün perde arkasını araladığı ve Türkiye'de terörün bitmemesinin nedenlerini sorguladığı yeni kitabı 'Hangi PKK' çıktı.

PKK sorununa farklı bakış: Hangi PKK
PKK sorununa farklı bakış: Hangi PKK
GİRİŞ 25.11.2012 13:42 GÜNCELLEME 25.11.2012 13:42

Alper Özgen tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 45 saat süren söyleşinin ardından ortaya çıkan 208 sayfalık kitap, bu zamana kadar hiç konuşulmamış detayları aktarıyor. PKK ve terör üzerine yazılan kitapta örgütün nasıl kurulduğu, hangi safhalardan geçtiği ve terör örgütünün temel hedefleri işleniyor. Kitabın temel iddiası PKK'nın doğru analiz edilemediği için doğru çözümlenemediği yönünde. Prof. Dr. Sedat Laçiner, PKK ve terör konusunda Türkiye'deki üniversitelerin çok fazla çalışma yapamamasının nedenlerinden birini de, 'devletin bu konuda yapılan her çalışmadan korkması' olarak nitelendiriyor.

'ÇOCUK SORUNU OLARAK PKK'

Kitabın en dikkat çekici bölümlerinden birisi de Prof. Dr. Laçiner'in PKK'yı çocuk terör örgütü olarak nitelendirdiği kısım. Prof.Dr. Laçiner bu bölümde, "PKK, 18 yaş altı insanları yani çocukları bünyesine katıyor, onları çocuk teröristler olarak yetiştiriyor. Bu nedenle PKK her yönüyle değerlendirmeli" diyor. Kitabın kapağında kullanılan maske, örgütün görünen yüzünü temsil ediyor. Gerçek yüzü, görünmeyen kısmı bu kitap ile açığa çıkarılıyor.

208 sayfa 43 bölümden oluşan ve Hayy Kitap Yayınevi tarafından yayımlanan kitap, Laçiner'in aynı yayınevinden çıkan ikinci kitabı. 'İçimizdeki İsrail Dışımızdaki PKK' adlı kitabıyla da terör sorunlarına değinen Prof. Dr. Laçiner, aynı zamanda Türkiye'nin temel sorunları, kalkınma problemleri, üniversitelerin çalışmaları gibi pek çok konuyu da ele almıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!