Kocaeli

Eski bakanlara "hakaret" davası

16:13 02 Haziran 2016
Eski bakanlara "hakaret" davası

Kocaeli'de eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'ı maskeli gösteren fotoğrafların yer aldığı pankartın parti binasına asılmasıyla ilgili hakkında "kamu görevlisine hakaret" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istenen eski CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı'nın yargılanmasına devam edildi.

Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Kayalı ve avukatları ile tanık polis memuru M.U. hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan davacı avukatlarının, mahkemeye mazeret dilekçesi sunduğu öğrenildi.

Söz verilen Körfez Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru tanık M.U, olay günü ihbar üzerine gittikleri CHP İlçe Başkanlığı binasında, iddianamede belirtilen pankartın asıl olduğunu gördüklerini söyledi.

İtfaiyeyi çağırarak pankartı asılı olan balkondan indirdiklerini belirten M.U, "Pankartı kimin astığını bilmiyorum. Kamera görüntülerinin olup olmadığını bilmiyorum. Olay yerinde tutulan tutanakta yazılanlar doğrudur ve imzalardan biri bana aittir. Bildiklerim bu kadardır." diye konuştu.

Hakkında iki yıla kadar hapis cezası istenen sanık Kayalı ise tanığın beyanlarına söyleyeceği bir şeyi olmadığını ifade ederek, konuyla ilgili kendisiyle telefonda görüşme yapan başkomiser M.K'nın duruşmada tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık süreciyle ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'ı maskeli gösteren fotoğraflarla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasıyla ilgili eski CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı'nın "kamu görevlisine hakaret" ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.