Kocaeli

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

12:40 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15 Temmuz'un dünya nizamı için milat olduğunu, dünyaya demokrasi ve tam bağımsızlık dersi verildiğini öne sürdü.

Karaosmanoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların ailelerine sabır dileyerek, ''Bu vatanın sahipsiz olmadığını bir kez daha dünyaya ilan ettiler, hepsine minnettarız.'' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz demokrasi şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitler için Allah’tan rahmet, gaziler için de sabır dileyen Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz Türkiye için bir milattır. Milletin milli hakimiyeti kayıtsız şartsız tahakkuk etmiştir. 15 Temmuz dünya nizamı için de milattır. Dünyaya demokrasi ve tam bağımsızlık dersi verilmiştir. O gece, milletin cesaretini kırmak için yaptıkları her saldırıyla cesaretimiz daha da artmış, tarihimizin en görkemli destanlarından biri yaşanarak yazılmıştır. 15 Temmuz Destanı hepimizindir."

15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle Kocaeli'de Milli İrade Meydanı’nda nöbet tutulacağının anımsatan Karaosmanoğlu, şehitler için 249 bin Yasin-i Şerif okuma hedefiyle geçen ay başlatılan "duaya davet" programında bugün itibariyle 425 bin sayısının aşıldığını kaydetti.

Aynı zamanda 249 hatim okunduğuna değinen Karaosmanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Okuduğumuz Kur'an'dan hasıl olan sevabı 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimiz ve tüm şehitlerimizin ruhlarına bağışlayacağız. 15 Temmuz'dan başlayarak 29 gün hangi heyecanla nöbet tuttuysak aynı heyecanla gün ışıyıncaya kadar nöbette olacağız. Kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Onları unutmadığımız gibi FETÖ’cü hainleri ve işbirlikçilerini de unutmayacağız. Hiçbir düşmandan korkmuyoruz. Bayrağımız ve istiklalimiz uğruna her dem kurban olmaya hazırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.