Kocaeli

Kümes hayvancılığı girişimcilerine destek

14:19 11 Aralık 2017
Kümes hayvancılığı girişimcilerine destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdam oluşturmak ve doğal gezen tavuk yumurtası üretimini teşvik etmek amacıyla "Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme" projesi başlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez uygulanan yüzde 50 hibeli salma (gezen) tavukçuluk destekleme projesinde sona gelindiği bildirildi.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projede işletme sahipleri önümüzdeki haftalarda organik yumurta üretimine başlanacağı ifade edilen açıklamada, proje kapsamında başvuru yapan 6 girişimcinin tavuk kümeslerinin tamamlandığı, 60 metrekaresi kapalı betonarme bina olmak üzere bin metrekare alan içerisinde inşa edilen kümeslerin, ısı yalıtımlı ve yan sundurmalı olarak yapıldığı kaydedildi.

Proje kapsamında tamamlanıp devreye alınan 6 adet tavuk kümesi önümüzdeki günlerde sahiplerine teslim edileceği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bu kümeslerden 4 tanesi İzmit’in Kozluca, Kaynarca, Gülbahçe Kadriye, Ambarcı mahallelerinde bulunuyor. Kandıra’da ise Deliveli, Hacımazlı mahallelerinde iki adet kümes, işletme sahiplerine teslim edilmek için hazır hale getirildi.

Yapılan kümeslerin her birine 250 adet Atak-S cinsi, yumurta verimi yüksek tavuklar verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı teknik personel tarafından, inşası bitmiş olan kümeslerin kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan son rötuşların ardından kontrolleri de gerçekleştirilen kümesler, önümüzdeki hafta içerisinde ekipmanları ve 250 adet tavuk ile birlikte tam donanımlı olarak teslim edilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.