Kocaeli

Vali Aksoy'dan "Dünya Çevre Günü" mesajı

10:56 04 Haziran 2018
Vali Aksoy'dan "Dünya Çevre Günü" mesajı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, sağlıklı, yaşanabilir, yeşil ve daha güzel bir dünya için çevre konusuna önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Gerekli önlemlerin alınmadığı takdirde başta iklim değişikliği olmak üzere küresel çevre sorunlarının insanlığın geleceğini tehdit edeceğine dikkat çeken Aksoy, Kocaeli Valiliği olarak, yoğun sanayileşmenin bulunduğu kentte çevrenin iyileştirmesine yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini kaydetti.

Aksoy, kimyasal depolama yapan firmaların emisyonlarına yönelik çalışmalarda yaptıklarını aktararak, "İlimizde mevcut olan 11 hava kalitesi istasyonu, 2017 yılı sonu itibariyle 13'e çıkarılmıştır. Hava kalitesinin değerlendirilmesi için Dilovası'nda 4, İzmit'te 3, Gebze'de 2, Başiskele, Yeniköy, Kandıra ve Körfez ilçelerinde 1 olmak üzere toplam 13 adet sabit hava kalitesi ölçüm istasyonu bulunmaktadır. Ayrıca 37 tesise ait toplam 108 baca online olarak izlenmektedir." ifadelerini kullandı.

Yıl içerisinde 36 okulda öğrencilerine çevre bilincinin artırılmasıyla ilgili eğitimler verildiğini bildiren Aksoy, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın himayeleri ve öncülüğünde başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Valilik Kompleksi'nde, 23 Şubat ve1 Mayıs tarihleri arasında 4 bin 470 kilogram kağıt, 555 kilogram cam, 305 kilogram metal ve 157 kilogram plastik atık toplanmış ve geri kazanım firmasına teslimatı yapılmıştır. Bu sayede 76 ağaç kesilmekten kurtarılmış, atık cam, plastik ve metal toplanması ile yüzde 95 hammadde tasarrufu sağlanmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.