Konya

Etyemez gündemi değerlendirdi

12:32 14 Aralık 2015
Etyemez gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

Etyemez, partisinin Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım seçimlerinin ardından hükümetin verdiği sözleri yerine getireceğini söyledi.

Seçim beyannamelerinin yüzde 95'ini uygulayan bir parti olduklarını ifade eden Etyemez, "Çok önemli sözler ortaya kondu. Yeni dönem bu açıdan son derece önemli. Biz de Konya milletvekilleri olarak bu uygulama ve planların takipçisi olacağız" dedi.  

Seçim vaatleri doğrultusunda hükümet programlarının vakit kaybetmeden hayata geçirileceğini vurgulayan Etyemez, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eylem planlarını ortaya koyduğunu, yarından itibaren de Meclis'te geçici bütçe ile icraatlara başlanacağını belirtti.

Etyemez, Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerine de değinerek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye, Suriye'deki kardeşlerini ağırlıyor ve ağırlamaya da devam edecektir. Yanı başımızda yaşanan bu acılara kayıtsız kalamayız. Biz bağımsız bir devletiz. Bağımsız bir ülke, kendi sınırlarını korumakla yükümlüdür. Rusya ile yaşanan uçak krizinin de bu çerçevede değerlendirilmesi gerekir. Ülkemiz, sınırlarını korumaya devam edecek ve bundan sonra da koruyacaktır. Türkiye'nin atmış olduğu adımlar doğru adımlardır ve bu çerçevede yoluna devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.