Konya

RİBAT Vakfı, Moro'ya yardım götürdü

12:19 23 Şubat 2016
RİBAT Vakfı, Moro'ya yardım götürdü

Ribat Eğitim Vakfı (RİBAT), Moro'da yürüttüğü yardım çalışmalarına bir yenisini ekleyerek 10 günlük yardım çalışması kapsamında yüzlerce Moroluya insani yardım malzemesi, süt keçisi ve pirinç ekimi için gereken teknik ekipman yardımında bulunduğu belirtildi.

Ribat Eğitim Vakfının yurt dışı yardım çalışmalarını yürüten Ribat İnsani Yardım Derneğinin, "Dünya'nın neresinde bir mazlum varsa biz onların yanında olmalıyız" sloganı ile başlattığı yardımlar kapsamında, Moro'da 10 günlük bir yardım programı düzenlendi.

Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, Uzak Doğunun Filistin'i diye isimlendirdiği Moro'nun, Filipinler'de irili ufaklı bir çok ada ve adacıktan oluştuğunu belirterek, "Bölgenin iki büyük adası var. Biri kuzeyde yer alan ve başkent Manila'nın da bulunduğu Luzon, diğeri güneyde yer alan ve Moro'nun da bulunduğu Mindanao. Buraya 2 günde ulaşabiliyorsunuz. Ama biz bütün bu zorluklarına rağmen Morolu kardeşlerimiz ile buluşmak zorunda hissediyorduk kendimiz, bir nevi imanımız bize bunu mecbur kılıyordu. İspanyolların öncülüğündeki Haçlılar sadece Endülüs'te Müslüman katletmemiş, yıllarca Filipinlerde Müslüman katletmişler. Buraya zaten Müslümanların ezilmesi üzerine bir sistem kurmuşlar. Yıllarca kardeşlerimiz acı çekmiş ama şunu ifade edebilirim ki, Endülüs'te başardıklarını burada başaramamışlar, sevinçle şuna şahitlik ettik, kardeşlerimiz hala dimdik ayaktalar ve ümmetin evlatları olarak Moro'da İlahi kelimetullah sancağını dalgalandırıyorlar" dedi.

Yardımların içeriğine yönelik olarak dernek tarafından yazpılan yazılı açıklamada, 10 günlük yardım çalışması kapsamında Moro'da, 3 ayrı bölgede yüzlerce yetim bulunan aileye, süt keçisi ve insani yardım, 4 farklı bölgede halkın pirinç ekimi yapabilmesi için saban ve Asya mandası, 3 farklı bölgede yardıma muhtaç ailelere de gıda yardımı dağıtımı yapıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklmada ayrıca Moro'da İlahiyat Fakültesinde okuyan kız öğrencilerinin barınma sorunlarını giderecek çalışmalara başlatıldığı bilgisine de yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.