Konya

Beyşehir'de kuzugöbeği toplanmaya başlandı

11:31 19 Nisan 2016
Beyşehir'de kuzugöbeği toplanmaya başlandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kuzugöbeği mantarının toplanmasına başlandı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda ismi Beyşehir'le özdeşleşmeye başlayan kuzugöbeği mantarının vatandaşlara ek bir gelir kapısı olduğunu söyledi.

İlkbahar yağışlarının ardından hem ilçe merkezinde, hem de mahallelerde herkesin mantar topladığını kaydeden Özaltan, "Tüccarlar mantarları yurt dışına gönderiyor. Özellikle dar gelirli insanlarımız, birçok ihtiyacını topladıkları mantarı satarak karşılayabilir. Kuzugöbeği ilçemiz için bir nimet. Verimli bir sezon diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kurucuova Mahallesi'nde mantar alıp satan Kamil Yel de Beyşehir Gölü Havzası'nda kuzugöbeği mantarının çok değerli bir ürün olduğunu dile getirerek, "Nisan ayının ortalarında ilkbahar yağışlarıyla başlayan kuzugöbeği hasadı toplama işi, yağmur durumuna göre mayıs sonlarına kadar devam eder. Bu yıl sezonu erken açtık ama yetersiz yağışlar nedeniyle ürün az. Önceki yıllarda yağışlı havalarda günde 100-150 kilogram alıyorduk. Kilogramı 50-60 lira arasındaydı. Bu yıl günlük 20-30 kilogram alıyoruz. Fiyatı 70-75 lira." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.