Konya

Beyşehir'de kara leylek popülasyonu artıyor

12:15 16 Mayıs 2017
Beyşehir'de kara leylek popülasyonu artıyor

Beyşehir ilçesinde kuş gözlemi yapan gözlemcilerin bu yılki temasının artan popülasyonu ile birlikte "kara leylek" olduğu belirtildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç.Dr. Mustafa Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Mili Parkı'nda kara leylek popülasyonunun da giderek arttığını söyledi.

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nın göçmen kuşların hem uğrak, hem de üreme yeri olduğunu vurgulayan Arslan, türlerin ve sayılarının zamanla değişse de Beyşehir çevresinin leylek kolonileri tarafından çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nin kuş gözlemci öğrencileri ve hocaları olarak, bu yılki temalarını bölgedeki kara leylek olarak belirlediklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Kara leylek de bir göçmen kuşumuz. Normal beyaz leylekleri herkes biliyor ama kara leyleği fazla bilen yok diye düşünüyoruz. Ama arazide belki görenler vardır. Bu yıl, Beyşehir Gölü çevresinde kara leyleğin de artış gösterdiğini görüyoruz. Bu çok sevindirici. Demek ki, çevremiz daha iyiye doğru gidiyor, ya da sağlıklı olma halini devam ettiriyor. Biz de kara leylekleri envanterimize daha fazla alalım, takip edelim diye uğraş vermeye başladık."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.