Konya

Beyşehir Belediyesinden boş arazilerde yangın önlemi

11:47 05 Temmuz 2018
Beyşehir Belediyesinden boş arazilerde yangın önlemi

Beyşehir ilçesinde, boş arazilerdeki yabani ot ve bitkilerin hava sıcaklıklarının artmasıyla yangın riski oluşturması üzerine, temizlik çalışması başlattı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle boş arazilerde oluşan yabani ot ve bitkilerin kuruyarak yangın riski oluşturduğunu belirtti.

Boş arazi ve alanlardaki yabani ot ve bitki gelişiminin hızla artmasının, ayrıca bu sahaların başta yılan, böcek gibi türlerin yaşam alanına dönümesi açsından da meskun mahallerde tehlike yarattığını dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:

"Tüm bu hususları göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızdan da gelen yoğun şikayet ve talepleri dikkate alarak kent genelindeki boş arazilerin yabani ot ve bitkilerden temizlenmesi için bir çalışma başlatılmasına karar verdik. Beyşehir ilçe merkezinde yaklaşık 15 gün önce başlatılan boş arazilerde bulunan ve yangın başta olmak üzere değişik risklere yol açan uzayan yabani ot ve bitkilerin temizlenmesi için yürütülen çalışmalar halen devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.