Konya

Tayin edilen imam için akılalmaz iddia!

07:47 29 Aralık 2019 12 Yorum Var
Tayin edilen imam için akılalmaz iddia!

Konya’da akılalmaz bir olay yaşandı. Kentin Kaşınhanı Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin, imam Nurullah K.'nin 11 yıldır görev yaptığı Fatih Cami'nden tayini çıkınca, cami bahçesinde bulunan 17 ağacı kestiğini iddia etti.

Konya’nın Kaşınhanı ilçesinde 11 yıldır Fatih Camii'nde görev yapan İmam Nurullah K.'nin, 5 Aralık günü, Harmancık Mahallesi'nde bulunan Abdülgani Camii'ne tayini çıktı. İddialara göre, tayin edildiğini öğrenen Nurullah K. da cami bahçesindeki 17 ağacı kesti. Kestiği ağaçların bazılarını da kamyona yükleyip götürdü.

ŞİKÂYET ÜZERİNE TAYİNİ ÇIKTI İDDİASI

Kaşınhanı Mahalle Muhtarı Mehmet Çetin ise bir süredir cemaat ile imam Nurallah K. arasında sorun yaşandığını, bazı vatandaşların da geçen haziran ayında ilçe müftülüğüne giderek, cami imamının değiştirilmesi için başvuru yaptığını anlattı. İmam Nurallah K.'nin de karşı imza toplayıp müftülüğe verdiğini belirten Çetin, “Ancak başka bir camiye tayini çıktı. O da ağaçları kesmiş. Bazılarını parçalayıp, kamyonla götürmüş. Birazını da bırakmış. Neden kestiğini sorduğumda, 'Muhtarım ağaçlar elektrik tellerine değiyor' yanıtını verdi. Bunu daha önce yapsaydı, belki yanlış anlaşılmazdı. Ancak tayini çıktıktan hemen sonra yapması art niyetli olduğunu gösteriyor. Art niyet var. Cemaatle geçinemiyordu. Milleti kutuplaştırıp, birbirine düşürdü. Bu kesilen ağaçlar hocanın kişiliğini ele veriyor. Bu katliama yorum yapmaya gerek yok. Bu durumu görenler yorumlasın” dedi.

Cami cemaatinden Emrullah Özden de “Hocam, 'kendim diktim, kendim biçtim' demiş. 'Tellere değdi, kestim' demiş. Bir geldik baktık ki birçok ağacı kesip, biçmiş. Tayini çıktıktan sonra kesti. Daha önce imam hakkında müftülüğe şikâyetçi olduk. Cemaatiyle geçinemiyordu” şeklinde konuştu.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Suçlamaları kabul etmeyen imam Nurullah K. ise sadece bir ağacı elektrik tellerine takıldığı için kestiğini öne sürdü.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    adam demekki çileden çıkmış hep hoca suçlu değil ya bunu da haber yapmışlar hep olaya başka taraftan bakıyorsunuz hocayı tanımam hoca da değilim hep anlayışı hocadan beklerseniz olacağı bu siz adamı idare edin mevlüt cenaze kuran okumaya çağırın adam işi çıktı müsaid değil belki de gelmedi diye basın fırçayı camiyi hoca bana bıraktı işim var kardeş müftülükten izin aldım camiyle ilgilen yatsıyı sabahı kıldır dedi vallahi işime karışmayan kalmadı bereket kıldırdığımız namaza itiraz etmediler her gelen hocayı soruyor birisi diyor ki maaşı helal mi bu hocanın namazı kıldırmıyor ya diyor adam hasta tedavi oluyor zor iş tabii kötü hoca da var canım hepsi de iyi olamaz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • MEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir imamın hareketi üzerinden dinle, diyanetle bağlantı kurup nefret kusmaya gerek yok. Eğer gerçekten böyle birşey yapmışsa adam karaktersizin biriymiş bu kadar... Hakettiğini hem bu dünyada hem öbüründe bulur zaten.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    olamaz olmamalı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    olumsuz yorum yazanlar siz şahitmiydiz ağaçlar kesilirken.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    Zafer bey bu konuyu Atatürke nasıl bağladınız anlayamadım...Acaba bilinç altınızda ne yaşıyorsunuz sizi bi incelemek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.