Konya

Şiddetle suçlanan Kuran kursu eğitmeni için suç duyurusu

15:12 03 Mart 2020 3 Yorum Var
Åžiddetle suçlanan Kuran kursu eÄŸitmeni için suç duyurusu

Konya'da Ereğli Müftülüğü, Topak Kız Kuran Kursu'nda 25 yıldır yöneticilik ve kurs öğreticiliği yapan Ayşe N. hakkında, 'öğrenciler ile velileri baskıyla yanlış yönlendirdiği ve öğrencilere şiddet uyguladığı' iddiasıyla idari soruşturma başlatıp, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu tarafından 2019 yılında yurt genelinde Kuran kurslarında denetleme yapıldı. Ereğli Müftülüğü‘ne bağlı Topak Kız Kuran Kursu'nda yapılan denetleme sonunda da geçen şubat ayında rapor hazırlandı. Raporda, 'kursta yaklaşık 25 yıldır yöneticilik ve öğreticilik yapan Ayşe N.'nin uzun süredir görev yaptığı için, kursun iş ve işlemlerinin kendi idaresi doğrultusunda şekillenmesi gerektiği yönünde bir ruh haline girdiği, bu durumdan müftülük, kurs çalışanları ve öğrencilerin rahatsız olduğu, yöneticilik görevinin icaplarını yerine getiremez hale geldiği' anlatılarak, yöneticilikten alınmasına karar verildiği bildirildi. 

İlçe Müftüsü Celal Malkoç da 23 Şubat günü kursta eğitim gören öğrencilerin velileriyle toplantı düzenledi. Ayşe N. toplantıya izinsiz olarak katılınca tartışma yaşandı. Yaşanan olayların ardından yapılan araştırmada ise Ayşe N.'nin bazı öğrencilere şiddet uyguladığı yönünde şikayetler geldi.

Ereğli İlçe Müftülüğü Ayşe N. hakkında  'öğrenci ve velilere baskı yapıp yanlış yönlendirdiği ve öğrencilere şiddet uyguladığı' iddiasıyla idari soruşturma başlatıp, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.  

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Asfggssnsns 4 yıl önce Åžikayet Et
    Evet Dersi iyi olmayanlara kızıyordu karşısında titrerdik ama bu kadarını hak etmedi ben hocamı böyle görünce çok üzüldüm bende kaldım yanında dört yıl ama sayesinde öyle saÄŸlam hafızlıkla çıktım ki Ne kadar dua etsem az lütfen artık hocamızın üstüne çok gitmeyin siz bizim iç halimizi bilmiyorsunuz AyÅŸe hocamız eÄŸer o an sinirlenip kızdıysa daha sonra gönül almasınıda bilir
    Cevapla
  • Akış 4 yıl önce Åžikayet Et
    Ä°ÅŸin içinde nevar Allah bilir
    Cevapla Ä°lk beÄŸenen sen ol
  • Misafir 4 yıl önce Åžikayet Et
    GerçekliÄŸini Allah biliyor belkide hizmet ettiÄŸi için iftiraya maruz kalmıştır . Ä°nÅŸallah gereken en doÄŸru ÅŸekilde gün yüzüne çıkar da durumun gerçekliÄŸi görülür . 25 senedir yeni mi ÅŸikayet ediliyor ilginç geldi
    Cevapla
  • Çok acayip 4 yıl önce Åžikayet Et
    Bir kiÅŸi bir yerde 25 sene çalışır mı, Bu nasıl iÅŸtir, anlayamadım, ya ne güzel iÅŸler varmış ha...
    Cevapla
  • Musti 4 yıl önce Åžikayet Et
    Neden çalışmasın sen iÅŸini yaptiktan sonra
  • Adalet 4 yıl önce Åžikayet Et
    Orayı babasının çiftliÄŸine çevirmiÅŸ
  • Uyarı 4 yıl önce Åžikayet Et
    En büyük tehlike olan benlik rüzgarına kapılmış galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.