Arnavutluk'ta Busmek rüzgarı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği Arnavutluk’un kuzeyinde “Türk Günleri” etkinliği başladı.

Arnavutluk'ta Busmek rüzgarı!
Arnavutluk'ta Busmek rüzgarı!
GİRİŞ 10.09.2015 11:30 GÜNCELLEME 10.09.2015 11:30

Türk El Sanatlarının tanıtımının yapıldığı etkinliğe BUSMEK 2. kez katılım sağladı.

İşkodra Türk Kültür Merkezi'nin organizasyonunda Türkiye'den Bursa, Gaziantep, Şanlıurfa, Üsküdar ve Bayrampaşa belediyelerinin destekleriyle düzenlenen etkinlikler için İşkodra'daki şehir meydanına fuar çadırı kuruldu. BUSMEK’in 2. Kez katılım gösterdiği fuarda kurslarda hayat bulan el emeği göz nuru eserler sınırları aşarak Arnavutluk vatandaşlarıyla buluştu. Açılan çadırda BUSMEK kursiyerlerinin ürünlerinin yanı sıra; ebru teknesi de kurularak çalışmalar yapıldı.

Etkinliğe katılan Üsküdar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim İzgi, Üsküdar ile İşkodra'nın "kardeş şehir" olduğunu belirterek, Üsküdar Belediyesi adına İşkodra'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. İşkodra ile ticari, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade eden İzgi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de etkinliğin son gününde İşkodra'ya geleceğini kaydetti.

Arnavutluk basınının da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; Türk El Sanatları dikkatleri çekti. BUSMEK standını ziyaret eden Arnavut vatandaşlar özellikle Bursa figürlü çini eserlere rağbet göstererek, BUSMEK ekibine beğenilerini sundular.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!