Bakanlık duyurdu: İzmir'de heyecanlandıran buluş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Smyrna Antik Kenti kazıları sırasında mitolojik bir varlık olan Satyros'un kabartmasının bulunduğunu açıkladı.

Bakanlık duyurdu: İzmir'de heyecanlandıran buluş
Bakanlık duyurdu: İzmir'de heyecanlandıran buluş
GİRİŞ 07.08.2020 19:10 GÜNCELLEME 07.08.2020 19:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesabından Smyrna Antik Kenti kazılarına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

İzmir Smyrna Tiyatrosu sahne binası kazılarında mitolojik bir varlık olan ve elinde avcı sopası (Lagobolon) bulunan genç bir Satryros kabartması bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, tarihe dokunmak için kazı çalışmalarının sürdürüleceği kaydedildi. İzmir'in son 3 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan Smyrna Antik Kenti kazıları Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından yürütülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    izmir akillanmaz nokta
    Cevapla
  • Abdullah Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    izmir heykele bayılır. buna çok sevinmişlerdir herhalde :))
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    insanları ayrıştırma diyen vatandaş sen bu Dünyadan değilsin her halde AKP seçmenine yıllarca oyun diyen chpkkya da iki çift söz söyleseydin önce
    Cevapla
  • OSMANLI -71 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş haklısın..izmirliler CHP nin eemri ve buyruğunda çõpün pisliğin icinde yaşamaya vede heykele bayılıyor...buna cahillik denir.. ayrıştırma yok...tepit var...Reis Vatan icin herseyi yapiyor...izmir halkı haala Teröristle yürüyen bir CHP ile mutlu....bu neyin kafası ???
    Cevapla
  • İnşallah anladın 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları ayrıştırmaya çalışmaz bu iyi bir alamet değil , münafıklığın alameti ,Allah'ın yarattığı her kulu Allah için sev
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar