'Sivas müziği" için 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvuru yapılacak

Sivas müziği için 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvuruda bulunulacağı bildirildi.

'Sivas müziği" için 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvuru yapılacak
'Sivas müziği" için 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvuru yapılacak
GİRİŞ 07.01.2021 21:50 GÜNCELLEME 07.01.2021 21:50

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, düzenlediği basın toplantısında, Sivas'ın tarih boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirtti. 

Bu noktada farklı kültürlerden beslenerek oluşan geleneksel müziğin, Sivas'ın her zaman en önemli alanlarından biri olduğunu vurgulayan Bilgin, "Yakın zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültür Miras Listesine giren aşıklık geleneğinin yanı sıra Sivas türküleri, halayları, geleneksel enstrüman yapımcılığı ve yaygın icra teknikleri, Veyseller, Muzaffer Sarısözenler ve nicesi, Sivas'taki köklü müzik geleneğinin en belirgin yansımalarıdır." ifadelerini kullandı. 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin

Kültürün en önemli yapı taşlarından olan müziği, kentin yerel kalkınma stratejilerinden biri haline getirerek, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında başvuru yapmaya karar verdiklerini aktaran Bilgin, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, bu kıymetli değeri gelecek nesillere aktarabilmek, şehrimizin uluslararası mecrada görünürlüğü ve tanınırlığını artırmak, müzik yoluyla toplumdaki dezavantajlı gruplara imkanlar yaratabilmek, uluslararası iş birlikleri ve hareketlilikler vasıtasıyla müzikal değerlerimizin bilinirliğini artırarak şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunabilmek olmuştur. Bununla birlikte, kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum arasındaki bağın güçlendirilmesi hedeflerin arasında olmuştur. Tüm dünyada belediyeler üzerinde gerçekleştirilen adaylık süreci ve rekabetçi uluslararası hazırlık 2021 yılında Sivas Belediye Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecektir. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), üniversitelerimiz ve alanında uzman kurum ve sivil toplum örgütlerinden teknik olarak destek almayı planlamaktayız. Süreçteki en önemli önceliğimiz katılımcılığı her zaman en üst seviyede tutmak olacaktır."

- "ŞEHRİMİZİ HEM TÜRKİYE'DE HEM DE DÜNYADA ÖNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

 Sivas'taki müzik kültürünü ve değerlerini en iyi şekilde uluslararası mecrada tanıtmayı hedeflediklerine dikkati çeken Bilgin, "Bu başvuru sonucunda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olarak şehrimizi hem Türkiye'de hem de dünyada öne çıkarmak istiyoruz. Turizm ve tanıtım stratejimize yeni bir anlam katmak istiyoruz. Çok yönlü kalkınma hedeflerimizin birini daha gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.   

Bilgin, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı adaylık sürecini ORAN iş birliğinde yürüteceklerini sözlerine ekledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı