Bursa '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' hazırlıklarına başladı

Bursa Zindan Kapı kalesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Bursa'yı '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' ilan etmesiyle ilgili toplantı düzenledi.

Bursa '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' hazırlıklarına başladı
Bursa '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' hazırlıklarına başladı
GİRİŞ 19.11.2021 10:43 GÜNCELLEME 19.11.2021 10:43

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Türk Dünyası'nın Unesco'su olan Türksoy 'Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı', 1993 yılında;Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan Ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanları tarafında imzalanan anlaşmayla kuruldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tıva, Hakas Cumhuriyeti Ve Moldova'ya Bağlı Gagavuz Yeri, Türksoy'da gözlemci üye olarak yer almaktadır" dedi.

2022 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ BURSA SEÇİLDİ

Aktaş sözlerine şöyle devam etti: "Kurulduğu günden bu yana Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdüren Türksoy'un çalışmaları, kuruluşundan bugüne üye Ülke Devlet Başkanlarının himayelerinde yürütülmüş ve takdirlerini kazanmıştır. Türksoy'un Kültür hayatına katmış olduğu yeniliklerden biri de Türk dünyası kültür başkenti uygulamasıdır" dedi. Alinur Aktaş şöyle sürdürdü: "Bursa'mız ise; köklü tarihi, zengin kültürü, eşsiz doğası, verimli toprakları, çok yönlü turizmi, gelişmiş ekonomisi, çeşitli alanlarda dünyaya ürün sunan sanayi ve üretim sektörüyle "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" olarak seçildi."


 

TİTİZLİKLE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

2022 yılı gelmeden 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' etkinliklerine hızlı bir giriş yaptıklarını ifade eden Alinur Aktaş, "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti süreci, Bursa Büyükşehir Belediyemize Bağlı Kültür AŞ. organizasyonunda titizlikle yürütülmektedir" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası