İstanbul Sinema Evi "Senaryo Bankası" kuruyor

İstanbul Sinema Evi (İSE) kurucusu yönetmen Abdülhamit Güler "Senaryo Bankası" oluşturacaklarını da dile getirerek "Her şeyi imece usulü yapıyoruz. Maddi, manevi her şeyi paylaşıyoruz. Öğrencilerimiz ile birlikte bir yükü omuzladık. " dedi.

İstanbul Sinema Evi "Senaryo Bankası" kuruyor
İstanbul Sinema Evi "Senaryo Bankası" kuruyor
GİRİŞ 20.01.2023 10:23 GÜNCELLEME 20.01.2023 10:25

İstanbul Sinema Evi'nin (İSE) 3'üncü yıl galası Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. İSE eğitimcileri, öğrencileri, aileleri ve sinema dünyasından isimlerin katıldığı törende, İSE öğrencileri tarafından çekilen kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

İSE kurucusu yönetmen Abdülhamit Güler, etkinlikte yaptığı konuşmada: "Öncelikle her şeyi imece usulü yapıyoruz. Maddi, manevi her şeyi paylaşıyoruz. Öğrencilerimiz ile birlikte bir yükü omuzladık. Derslerden film çekimlerine kadar her aşamada yapılan bu paylaşımın bir benzeri yok. Paylaşarak ve yükü omuzlayarak yol almaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 6 kısa film çekildi ve her ay bir film çekmeye devam edeceğiz" dedi.

 'KISA FİLM HAVUZU' PROJESİ

Abdülhamit Güler, özellikle genç sinemacılarla yapımcıların projeleri paylaşma noktası olarak "Senaryo Bankası" oluşturacaklarını da dile getirerek ifadelerine şöyle devam etti: "Senaryo Bankası sayesinde kıymetli çalışmalar tecrübeli isimlerin beğenisine sunulacak. 'Kısa Film Havuzu' projesiyle de fon oluşturulacak. Az ya da çok herkes bu havuza kaynak aktaracak. Şeffaf şekilde ilerleyecek olan süreçte kısa film projesi olan gençler bu havuzdan yararlanabilecek. Kooperatif ya da imece usulünün güncel versiyonu olacak. Uzun vadede bütün ülkeyi kapsayacak bir proje halini almasını umut ediyoruz"

Güler, "Temel Sinema Eğitimi", "Temel Senaryo Atölyesi", "Görüntü Yönetmenliği", "Kurgu", "Diksiyon", "Senaryo Geliştirme" eğitimlerinin çevrim içi ve yüz yüze devam ettiğini belirterek, yeni dönemde "Oyunculuk" ve "Kurgu Eğitimi" programlarının ekleneceğini ifade etti.

Katılımcılara sinema bileti ve İSE eğitimi hediyeleri sunulan etkinlik, eğitimci ve öğrencilerin toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

KAYNAK: SABAH - HUZEYFE ATICI
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor