Kütahya

"Basın İlan Kurumu Mevzuatı ve Yerel Basının Sorunları" semineri

20:51 03 Mayıs 2017
"Basın İlan Kurumu Mevzuatı ve Yerel Basının Sorunları" semineri

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Basın İlan Kurumu Mevzuatı ve Yerel Basının Sorunları" konulu seminer düzenlendi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kentteki bir konferans salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, basının sorunlarının konuşulduğu bir toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gazetecilerin toplumsal bir görev ifa ettiklerini anlatan Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Hem halk hem de kamuoyu açısından önemli bir yere ve fonksiyona sahip toplumsal bir görevi ifa ediyorsunuz. Globalleşen dünyada her şey birbirine benzemeye başladı. Köylerimiz, şehirlerimiz gibi oldu. Şehirlerimiz birbirine benzemeye, ülkeler birbirlerini taklit etmeye başladı. Bizim zenginliğimiz olan farklılıklar ortadan kalkmaya başladı. Halbuki biz bu farklılıkların devamından yanayız. Her il, her ilçe kendi farklılığını kendi zenginliğini yaşatmalı. Bu farklılığı ve zenginliği de ortaya koyabilecek, savunabilecek en önemli organ sizlerin faaliyetleridir. Her ilin ve ilçenin kültürel, tarihi, sanat ve aklınıza gelebilecek her zenginlik yönünden sizin alanınıza giriyor. Yerel basın, kendi yöresini en iyi tanıyan insanlardır. Yerel basının, kaybolmaya yüz tutmuş sanat ve adetleri yaşatma noktasında bir görev üstlenmesi gerekiyor."

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ise, bir süre önce oluşturulan yeni yönetimle birlikte Kütahya basınının sorunlarının gündeme getirilerek bu sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Kütahya'ya artı değer katmak ve kentin gelişimine katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan Sağlam, "Kütahya'da gazetecilik anlamında daha iyi faaliyetler yapmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için de yaşadığımız bazı sorunları çözmek, değişen ve yenilenen bazı mevzuat değişiklikleri konularında gazeteci arkadaşlarımızı bilgilendirmek adına bugün bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu anlamda bizi kırmayarak davetimize icabet eden değerli katılımcılarımıza ve gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Denetim Kurulu Başkanı Sinan Tunç, "Basın İlan Kurumu Mevzuatı ve Yerel Basının Sorunları" konularında sunum yaptı.

Etkinliğe, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.