Kütahya

Kütahya'da bal ormanı faaliyetleri

12:55 21 Temmuz 2017
Kütahya'da bal ormanı faaliyetleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'da yıl sonuna kadar 2 adet daha bal ormanının kurulacağını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık olarak doğanın mucizevi besinlerinden olan balın üretiminin artması maksadıyla bütün yurtta çalışmalarına devam edildiğini belirtti.

Bal ormanlarında ağaçlandırma çalışmalarının sürdürüldüğünü aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından Gediz'in Çukurören köyünde tesis edilen orman, bal üretimi konusunda arıcılara desteğini sürdürüyor. 2012 yılında 450 dekara kurulan bal ormanında akasya, mahlep, zerdali, badem, iğde ve servi türlerinden oluşan toplam 12 bin 530 adet fidan toprakla buluştu. Ayrıca bal ormanına 24 bin adet badem tohumu ocaklar halinde ekilerek, üretilen balın kalitesi ve tadı daha yüksek seviyeye çıkarılacak. Bal ormanının konum itibariyle Murat Dağının su pınarları ile zengin bitki örtüsüne komşu olması da bal kalitesine katkının yanı sıra arıcılara görsel bir şölende sunuyor."

- "Vatandaşımızda devletimizde kazanacak"

Eroğlu, Kütahya'daki bal ormanı sayısını daha da artıracaklarını da müjdeleyerek, şunları söyledi:

"Domaniç, Emet, Tavşanlı’da birer adet, Simav ve Gediz’de ikişer adet, Kütahya’da beş adet olmak üzere toplam 12 adet bal ormanını arıcıların hizmetine sunduk.

Bu yıl içerisinde 2 bal ormanı daha tesis edeceğiz. Orman teşkilatımızın özverili çalışmalarıyla bal üretimimizi artıracağız. Bal ormanları ile sağlıklı beslenen nesiller yetiştireceğiz. Böylece vatandaşımız da devletimiz de kazanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.