Kütahya

Yaz Kur’an kursları kapandı

16:09 16 Ağustos 2017
Yaz Kur’an kursları kapandı

Kütahya'da, yaz Kur'an kurslarının tamamlanması dolayısıyla kapanış programı düzenlendi.

Kütahya Müftülüğünce düzenlenen yaz Kur'an kurslarının kapanışı, Ulu Cami'de düzenlenen programla yapıldı.

Programın açılışı, kursta Kur'an okumayı öğrenen bir öğrenci tarafından Kur'an tilaveti yaptırılmasıyla yapladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, programda yaptığı konuşmada, camilerin Kabe’nin birer şubesi olduğunu ve çocukların camilere gelmesiyle camilerin şenleneceğini söyledi.

Ulu Cami'de belki de ilk defa bu kadar çok çocuğun bir araya geldiğini dile getiren Nayir, şöyle konuştu:

"Allah’ın evi olan camiler, Allah’ın bütün kullarına, kadınlarımıza, çocuklarımıza açık olması lazım. Yaz döneminde yaklaşık 300’ün üzerindeki camilerimizde Kur’an öğrenmeye gelen çocuklarımızla ilimizin en büyük camisinde bir araya gelmek bizler için büyük bir mutluluk. Ben, zamanını ayırıp camiye gelen çocuklarımıza, onlara öğretmenlik yapan hocalarımıza, müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu günü yaşamak için bizim için ayrıca önemli ve kıymetlidir. İnşallah gelecek yazlarda da çocuklarımız ve kadınlarımız da camilerimize gelecek. İnancımıza ait hususları hep birlikte öğrenecek ve bu güzelliği hep birlikte yaşayacağız."

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da Ulu Cami'nin en müstesna günlerinden birini yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ulu Cami’de çocuklarımızı ağırlayıp bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz. Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyet ki, çocuklara kalbimizin süruru, gözümüzün nuru gibi bakmamızı isteyen bir medeniyet. Gözümüzün nuru diyebilmek o kadar önemli ki, çocuklarımız bizim istikbalimiz ve geleceğimizdir. Çocuklarımız bizlerin geleceğe dair umududur. Bizler için çocuklarımızın camiyle ve ilimle buluşması çok önemli."

Kurslara katılan tüm çocukları kutlayan, kurslarda görev alan hocalar ile çocukların ailelerine de teşekkürlerini ifade eden Hazırlar, "Camilerimiz çocuksuz kalmasın. Cenab-ı Hak çocuklarımızın cıvıltısından camilerimizi mahrum bırakmasın." dedi.

Programda daha sonra kurslara katılan öğrenciler tarafından vaaz verildi, hutbe, İstiklal Marşı, şiir ve ilahiler okundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.