Kütahya

Kütahya'da gönüllü vatandaşlar doğaya yem bıraktı

20:04 28 Kasım 2017
Kütahya'da gönüllü vatandaşlar doğaya yem bıraktı

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bir gurup gönüllü, yoğun kış şartlarından etkilenen yaban hayvanları için temin ettikleri yemleri doğaya bıraktı.

İlçenin yüksek kesimlerinde kar yağışı ve soğukların etkili olmasının ardından harekete geçen hayvan sever 3 kişi, yaban hayvanlarının yoğun yaşadığı ormanlık alanlara yem koydu.

İlçede yaşayan gönüllü hayvan severlerin girişimleriyle İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerden talep edilen 7 koli yem dağıtılmak üzere Cansu Aydemir, Fahri Karataş ve Ali Şahin bin 500 rakımlık Kocayaylaya götürüldü.

Gönüllülerden Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve dondurucu soğukların başladığını, bu nedenle de hayvanların aç kalma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Hayvanlar emek ve sevgi gösterilmesi gerektiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Şu anda Marmara ve Ege Bölgesi'nin birleştiği üç ilin birbirine bağlandığı bin 500 rakımlı Kocayayla mevkisindeyiz. Oluşan kış şartları sebebiyle kar yağışı sonrası bölgedeki köpekler ve yaban hayvanları aç kalıyor. Cansu Aydemir arkadaşımızın girişimleriyle bir kampanya başlattık. Bu arkadaşımız çevre illerdeki arkadaşlarından hayvan yiyecekleri istedi. Gelen yiyecekler buradaki hayvanların yemeleri için bırakıyoruz. Hava sıcaklığı sıfırın altında. Bu hayvanların açlıkla imtihan edilmemesi için işimizi gücümüzü bırakıp buraya geldik. Bu işi bugünlük değil yarınını da düşünüyoruz."

Şahin, kış mevsimi boyunca yemleme çalışmasını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.