Kütahya

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı

12:54 11 Ekim 2018
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ilk akademik yılının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hezar Dinari Kültür Merkezi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerin, bulundukları illerin tanınmasında önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Kütahya’da ikinci üniversitenin şehre değer katacağını belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin ve ilimizde bulunan Hava Er Eğitim Tugayımızın ilimizde gerçekten önemli bir yer tuttuğunu hissettik ve gördük. İkinci üniversitemizle birlikte bu sayı daha da artacak. İlimizin bütün zenginliklerini, güzelliklerini ülkemizin dört bir yanında bilinmesine yardımcı olacak. Yeni öğrencilerimiz hayat boyu başarılar zincirine yeni bir halka ilave ederek devam edecekler ve bunun gururunu yaşıyorlar.

Bugün bembeyaz temiz görünümlü önlükleriyle hayat boyu temiz tutacakları bir mesleğe başlayacaklar. Sağlık hizmetleri insanların oldukları her dönemde her yerde, herkese lazım olan bir fedakarlık mesleği ve bir sabır mesleğidir. Gençlerimiz bunun hakkını vererek insanımızın ihtiyaç duyduğu bu hizmette en güzelini başaracaktır."

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kısa bir süre önce kurulduğunu, sağlık temalı bir üniversite olarak Türkiye'nin ilkleri arasında yer aldığını hatırlattı.

Üniversitenin geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde yasal kuruluşunu tamamladığını ve sağlık alanında kurulan 3 tematik devlet üniversitesinden birisi olduğunu ifade eden Kavuncu, şunları kaydetti:

"İlimizin önemli bir değeri olan Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde iken ayrılan Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve iki Sağlık Meslek Yüksek Okuluna ilave olarak Doğa ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi ile yeni iki adet yüksekokul kuruluş yasasına eklenmiştir. Şu anda öğrenci sayımız toplamda 2 bin 850 kişidir. Diş Hekimliği Fakültesine ilk defa bu sene öğrenci alınmıştır. Gençlerimizin gerekli bilgi ve becerileri edinmelerinin yanı sıra milletimizin üstün değerlerini temsil edebilecek yetenekte olmaları için de çalışacağız.

Tarihini bilen, milletimizin değerlerine sahip çıkan, inancından güç alan, dünyaya açık, bilimin ışığından yürüyen ve yüksek milli duygularla donanmış vatanperver gençler yetiştireceğiz. Yeni Üniversite olarak bu ilk akademik yıl açılışın tüm üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin başarılarının da açılış kapısı olacağı inancımla hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi dekanları bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrencileri karşılayarak, tavsiyelerde bulundu.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Kurulu üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar da açılış dersini verdi.

Törene, kent protokolünün yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri ilgi gösterdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.