Malatya

İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun çalışmaları

14:03 02 Mayıs 2016
İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun çalışmaları

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca hayata geçirilen İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi (İNKAP) kapsamında düzenlenen seminerlerle, 20 ilde yetkililer, valilik çalışanları, insan hakları kurulu üyeleri, sağlık çalışanları, rehber öğretmenler ve müftülük çalışanlarına kadınlara dair haklar ve genel anlamda da insan hakları anlatılıyor.

Proje kapsamında Malatya İnsan Hakları Kurulu üyeleri ve valilik görevlilerine verilen seminere katılmak için kente gelen İNKAP ekibinden İnsan Hakları Uzmanı Sara Cocchi, AA muhabirine proje hakkında bilgiler verdi.

Geçen yıl eylül ayında başlatılan projenin 3 bileşeni bulunduğunu ve bunların ikisinin insan haklarıyla ilgili olduğunu belirten Cocchi, projenin ilk bileşeninin İnsan Hakları Kurumundan alınan şikayetlerle ilgili bir standart oluşturmak olduğunu söyledi.

İnsan Hakları Kurumunun adının geçen ay İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olarak değiştiğine dikkati çeken Cocchi, "Türkiye'deki belirli bulguları tespit etme gibi bir faaliyetimiz vardı. Bu kapsamda Türkiye'de birçok kente gittik. Özellikle insan hakları kurullarıyla ilgili ihtiyaçları tespit etmeye çalıştık. 10 şehirde ziyarette bulunduk ve grup toplantılarıyla çalıştaylarımız oldu. Türkiye'de bulgulara ulaştıktan sonra Türkiye'deki eğiticilere konuyla ilgili eğitim seminerleri verildi. Bu eğitimler, şikayetlerin alınmasıyla ilgili standartların oluşturulması ve insan haklarıyla ilgili eğitimler." diye konuştu.

- Öğretmen, sağlıkçı ve imamlara da eğitim veriliyor

Projenin ikinci bileşeninde kadın haklarına odaklandıklarını ve bu çerçevede öncelikle fikir liderlerinin eğitilmesi kapsamında, sağlık çalışanları, rehber öğretmenler, müftülüklerde çalışanlara eğitim verdiklerini aktaran Cocchi, Ankara'da 81 ilden gelenlerin katılımıyla seminerler yaptıklarını hatırlattı.

Kadın hakları odaklı seminerlerin süreceğini anlatan Cocchi, "Bu eğitimlere insan hakları kurullarının üyeleri katılıyor ve bir gün sürüyor. 20 kentte bu şekilde seminerler düzenlemiş olacağız." dedi.

Cocchi, Malatya'da 10'uncusu gerçekleştirilen seminerlerin Trabzon, Siirt, Bursa, Mardin, Afyonkarahisar, Muş, Konya, İzmir, Sakarya ve İstanbul'da da düzenleneceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.