Manisa

Atık kağıtla engellilere destek

11:19 24 Kasım 2015
Atık kağıtla engellilere destek

Salihli Tüm Engelliler Derneği üyeleri, gazete kağıdı ve yazar kasa fişlerini kullanarak yaptıkları kuş kafesi, meyve sepeti, saksı gibi dekoratif ev eşyalarını satarak derneğe gelir elde ediyor

Salihli Tüm Engelliler Derneği Başkanı Gülçin Kocatürk, gazete kağıdı ve yazar kasa fişlerini kullanarak eğitim verdikleri gençlerin yaptığı kuş kafesi, meyve sepeti ve saksı gibi dekoratif ev eşyalarının gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maliyeti yok denecek kadar az olan atıl malzemelerin geri dönüşüme kazandırıldığını, ürünlerin satılarak derneğe ve dernekte eğitim gören engelli gençlere gelir sağlandığını belirtti. 

Malzeme olarak sadece kağıt ve yazar kasa fişi kullandıklarını anlatan Kocatürk, şöyle konuştu:

"Derneğimize gelir elde etmek amacıyla internet ortamında bazı araştırmalar yaptım. Özellikle atık malzemeler kullanılarak bir çok süs eşyası veya dekoratif ürünler yapıldığını fark ettim. Atık malzemelerin kullanılması da maliyet açısından oldukça önemli. Yaklaşık 2 yıl önce amatör olarak bu işe başladım. Geliştirdiğim yöntemler sayesinde gazete kağıdı ile bir çok farklı ürün yapmaya başladım. Bu işi tam olarak öğrendikten sonra derneğimizde eğitim gören engelli öğrencilerimize ve ailelerine de öğrettim." 

- "Gazeteden yapıldığına inanmıyorlar"

Vatandaşların ürünlerin gazete kağıdından yapıldığına inanmadığını vurgulayan Kocatürk, yaptıkları süs eşyalarına yoğun bir talebin söz konusu olduğunu dile getirdi. 

Ürünün yapımı tamamlandığında verniklendiğini, içine konan herhangi bir gıdanın veya malzemenin kağıt ile temas etmediğini anlatan Kocatürk, ürünlerin suyla yıkanabildiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.