Manisa

Salihli'de yapımı düşünülen hidroelektrik santrali

12:01 23 Aralık 2015
Salihli'de yapımı düşünülen hidroelektrik santrali

Kocayatak HES Platformu, yapımı planlanan hidroelektrik santrali ile ilgili bilgilendirme gezisi düzenledi

Kocayatak HES Platformu, Allahdiyen Mahallesi bölgesine yapımı planlanan hidroelektrik santrali ile ilgili bilgilendirme gezisi düzenledi. 

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı gezide, santralin hangi derelerin sularını kullanacağı konusunda bilgiler verildi.

Platform Sözcüsü İslam Horzum, santralin kurulması halinde tarımsal sulamada kullandıkları sınırlı miktardaki suyun tamamen kesileceğini iddia etti.

Şu anda tarımsal sulama yapılmadığı için derede su olduğunu ancak sulama başladığında derenin tamamen kuruduğunu ileri süren Horzum, şöyle konuştu:

"Şu an akmakta olan su, kesinlikle boşa akan veya fazlalık olan bir su değil. Yaz aylarında bu su bize yetmiyor. Ayrıca bu kaynaktan sulama göletlerimize de depolama yapıyoruz. Ayrıca bu doğal güzelliklerin yok olmasını istemiyoruz. Bu su elimizden gittiği takdirde biz meyve ağaçlarını kesinlikle sulayamayız. Bu proje ile bizim sulama suyumuzun tamamının gitme riski var. Bu yüzden yapılmak istenen HES'e karşıyız. Sadece suyumuza sahip çıkmak istiyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.