Manisa

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

16:14 18 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

Bektaş, mesajında, Türk milletinin vatanını korumak için Çanakkale’de büyük fedakarlıklar gösterdiğini ifade etti.

Uğrunda büyük bedeller ödenen vatanın şehit ve gazilerden kutsal bir emanet olduğunu kaydeden Bektaş, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli-isimsiz kahramanlarımız, ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Türk milleti şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermiş, onlara sahip çıkmayı en önemli sorumluluğu bilmiştir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel görevimizdir. "

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu zor dönemden Çanakkale’deki milli birlik ruhuyla çıkacağına inandığını belirtti.

Ergün, mesajında "Çanakkale destanı gönüllerde yaşadıkça geçmişte hayal olarak kalan hain emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır. Türk milleti tarih sahnesine çıktığından itibaren aziz varlığını müdafaa ve muhafaza etmek amacıyla olağanüstü mücadeleler sergilemiştir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise Çanakkale zaferinin bir destan olduğunu bildirdi.

Gürcan, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından birisidir. Milletimiz Çanakkale’de, tüm yokluklara rağmen Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde imkânsızlıkları nasıl aşabildiğini tüm dünyaya göstermesini bilmiştir."

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu da Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü ulusça kutlamanın kıvancı içerisinde olduklarını belirtti.

Nurlu, yaptığı açıklamada, "Çanakkale’de temeli atılan bağımsızlık ateşi; ulusal kurtuluş savaşının kazanılmasına ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına katkı sağlamış ve her zaman çağdaş Türkiye’nin aydınlık geleceğine ışık olmuştur." dedi.

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Metin Bulduk da yazılı açıklamasında, Çanakkale Zaferinin tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti.

Çanakkale savaşında binlerce genç gönüllünün cepheye koştuğuna işaret eden Bulduk, açıklamasında, "Bu millet özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını Çanakkale’de 250 bin şehidin kanıyla ortaya koymuştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bundan sonra da aynı dirayet ve kararlılığı gösterecektir. Emperyalist güçlerin karanlık emellerine asla boyun eğmeyecek, onların her türlü hilelerini boşa çıkarmayı bilecektir." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.