Manisa

Aigai kazıları sezonu kapattı

14:40 21 Eylül 2016
Aigai kazıları sezonu kapattı

Manisa'daki Aigai Antik Kenti'nde kazı çalışmalarının bu yıl erken tamamlandığı belirtildi.

Yunus Emre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki Aigai Antik Kenti'nin Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 iyon kenti arasında yer alan Aigai'nin, 2004 yılında başlayan kazılarında gün yüzüne çıkartılan on binlerce parça arasında 2 bin 200 yıl önce yaşayan insanların günlük hayatta kullandığı eserlerin bulunduğunu kaydetti.

Geçen yıl başladıkları "NekroPergEol" projesi kapsamında Fransa, İtalya ve Almanya'daki değişik üniversitelerden gelen bilim adamları ile ortak yürüttüklerini çalışmada önemli mezarlar ve buluntularla karşılaştıklarını belirten Sezgin, bu çerçevede kent tarihinin M.Ö sekiz yüzyıla kadar gittiğini tespit ettiklerini dile getirdi.

Kazıların dünya arkeoloji tarihinde önemli bir yeri bulunduğunu ve tarihe ışık tutacak önemli bulgulara ulaştıklarını aktaran Sezgin, fakat kazılara devam edecek kaynağı sağlayamadıklarından 15 Temmuz'da başlattıkları sezonu eylül ayı başında sonlandırmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Sezgin, bu yılki kazı programının sponsor desteği olmadığından dolayı kısa sürdüğünü belirterek, "Önceki dönemlerde destek sağlayan firmaların sponsorluktan çekilmesi nedeniyle bu yıl daha kısa süre çalışmak durumunda kaldık. Kazının kaynakları Kültür Bakanlığı tarafından sağlandı. Bu açıdan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.